مقایسه اثر بازدارندگی مهار کننده سنتز کاروتنوئیدی متیل هپتنون در گونه های مخمری جنس گزانتوفیلومایسس و رودوترولا

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 150

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BSCONF09_097

تاریخ نمایه سازی: 19 آذر 1401

Abstract:

کاروتنوئیدها یکی از متابولیت های ثانویه و از شایع ترین رنگدانه ها در طبیعت هستند که در یک مسیر بیوشیمیایی پیچیده سنتز می شوند. کاروتنوئید به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی در حال حاضر در بسیاری از صنایع استفاده می شود. چندین آنزیم در این مسیر برای تشکیل کاروتنوئیدهای خاص ایفای نقش می کنند. مهار هر کدام از این آنزیم ها ممکن است محصول نهایی را تحت تاثیر قرار دهد و به سایر آنزیم های موجود اجازه ندهد روی سوبستراهای خود عمل نمایند که منجر به تجمع سایر کاروتنوئیدهای غیرمنتظره در نقاط مهارشده می شود. در حال حاضر چندین مهارکننده کاروتنوئید با مکانیسم عمل متفاوت از جمله متیل هپتنون در موجودات معرفی شده اند. در این مطالعه غلظت های مختلف متیل هپتنون در محیط کشت مخمرهای گزانتوفیلومایسس و رودوترولا ارزیابی گردید. در مرحله اول، اثر بازدارندگی این ترکیب بر سرعت رشد این مخمرها بررسی شد و حداکثر میزان غلظت متیل هپتنون ممانعت کننده از رشد مخمرها تعیین گردید . در مرحله بعد، کمترین غلظت متیل هپتنون مولد کلونی های بی رنگ بدست آمد و نتایج مورد مقایسه قرار گرفت . نتایج نشان داد که علی رغم الگوی مشابه مهار رشد غلظت متیل هپتنون در گونه های هر دو جنس مخمری ، حداقل غلظت متیل هپتنون منجر به ایجاد کلنی های بیرنگ ین آنها بیشتر با میزان غلظت کاروتنوئید سنتز شده مرتبط است . این یافته ها نشان داد که هر چه مقدار فیتوئن کاروتنوئید بی رنگ تولید شده بیشتر باشد، غلظت متیل هپتنون بیشتر برای کلنی ها برای تغییر رنگ به رنگ سفید مورد نیاز است .

Keywords:

مسیر سنتز زیستی کاروتنوئید , مهارکننده های سنتز زیستی کاروتنوئید , کاروتنوئیدهای میکروبی , مخمر , متیل هپتنون

Authors

فائزه اجرلو

دانشجوی دکتری میکروبیولوژی ، پژوهشکده ز یست فناوری ، سازمان پژوهشها ی علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران، صندوق پستی : ۳۳۵۳۵۱۱۱،

محسن واعظ

استادیار پژوهشکده ز یست فناوری ، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران، صندوق پستی : ۳۳۵۳۵۱۱۱،

جعفر همت

استادیار پژوهشکده زیست فناوری ، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران، صندوق پستی : ۳۳۵۳۵۱۱۱،