سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

طراحی اکولوژیک در شهرهای حاشیه ی کویر؛رهیافتی درجهت توسعه ی پایدار

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,804

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DESERT01_134

Index date: 20 August 2012

طراحی اکولوژیک در شهرهای حاشیه ی کویر؛رهیافتی درجهت توسعه ی پایدار abstract

تعداد زیادی از شهرهای ایران در حاشیه ی کویر قرار گرفته اند.این شهرها که در گذشته با اصول حاکم بر مکتب اصفهان ودر انطباق بااقلیم گرم وخشک طراحی وساخته می شده اند امروزه با مشکلات عدیده ای چه در مقیاس طراحی ساختمانها وچه در مقیاس استخوان بندی فضایی وسازمان کالبدی مواجه هستند.طراحی شهری اکولوژیک دربعد منظرسازی شهری ساختمانها،تنوع گیاهی، کاهش مصرف انرژی و...در صدد آن است که میراث از دست رفته ی گذشتگان ما در طراحی شهری همسان با اقلیم را با تکنولوژیهای نوین توسعه ی پایدار در هم آمیزد.طراحی شهری با رویکرد توسعه اکولوژیکی ابزاری جهت کنترل و هدایت توسعه شهر و فعالیتها و ارتقای کیفیت های محیطی شهر به شمار می رود. استفاده ازرویکرد اکولوژیک درطراحی شهری فرصتهایی را برای خلق سیستمهای اکولوژیکی کاربردی که از طریق این سیستم ها،میتوان فرآیندهای طبیعی، محیطهای شهری وفعالیتهای انسانی را با یکدیگرادغام نمودپدید می آورد.هدف این مقاله بررسی مباحث نظری انگاره ی طراحی شهری پایدار و تحلیل زیبایی شناسانه واکولوژیکی تصاویر قدیمی مربوط به شهرهای حاشیه کویرمرکزی ایران است.بررسی ها نشان می دهدکه بهره گرفتن از پیشینه ی معماری وشهرسازی بومی برگرفته ازمکتب اصفهان وتاکیدبر پایداری زیست محیطی شهرها می توانداین شهرها را در انطباق با محیط طبیعی شان هدایت کند.

طراحی اکولوژیک در شهرهای حاشیه ی کویر؛رهیافتی درجهت توسعه ی پایدار Keywords:

طراحی اکولوژیک در شهرهای حاشیه ی کویر؛رهیافتی درجهت توسعه ی پایدار authors

حمید فخیم زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین،باشگاه پژوهشگران جوان،قزوین،ایران

محمد بدوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین،باشگاه پژوهشگران جوان،قزوین،ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اهری، زهرا ؛1372 مکتب اصفهان در شهرسازی، انتشارات فرهنگستان هنر، ...
موقتین، کلیف وشیرلی، پیتر، 386 1، ابعاد سبز طراحی شهری، ...
ا زیاری، کرامت الله ؛1388، مبانی وتکنیک های برنامه ریزی ...
I4] ماتلاک, جان، 1379 مقدمه ای بر طراحی منظر. با ...
مک هارگ, ایان، 1386، طراحی با طبیعت. با ترجمه عبدالحسین ...
Forman, R. T. T. and Gordon, M. 1986. Landscape Ecology. ...
Johnson, B.; Hill, K. 2002. Ecology and Design: Frameworks for ...
Jongman, R. H. G. _ Ecological networks are an issue ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "طراحی اکولوژیک در شهرهای حاشیه ی کویر؛رهیافتی درجهت توسعه ی پایدار" توسط حمید فخیم زاده، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین،باشگاه پژوهشگران جوان،قزوین،ایران؛ محمد بدوی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین،باشگاه پژوهشگران جوان،قزوین،ایران نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله طراحی شهری اکولوژیک،مکتب اصفهان،شهر فشرده، منظرسازی شهری اکولوژیکی هستند. این مقاله در تاریخ 30 مرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1804 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تعداد زیادی از شهرهای ایران در حاشیه ی کویر قرار گرفته اند.این شهرها که در گذشته با اصول حاکم بر مکتب اصفهان ودر انطباق بااقلیم گرم وخشک طراحی وساخته می شده اند امروزه با مشکلات عدیده ای چه در مقیاس طراحی ساختمانها وچه در مقیاس استخوان بندی فضایی وسازمان کالبدی مواجه هستند.طراحی شهری اکولوژیک دربعد منظرسازی شهری ساختمانها،تنوع گیاهی، کاهش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله طراحی اکولوژیک در شهرهای حاشیه ی کویر؛رهیافتی درجهت توسعه ی پایدار با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.