سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر فعالیتهای توسعه انسانی بر روی تالاب های پارک ملی کویر

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,452

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DESERT01_494

Index date: 20 August 2012

اثر فعالیتهای توسعه انسانی بر روی تالاب های پارک ملی کویر abstract

در فاصله بین کوه های زاگرس و البرز جنوبی و زاگرس و کوه های غرب افغانستان دو کویر بزرگ ایران شکل گرفته اند. مکان قرارگیری کشور ایران از نظر عرض جغرافیایی به گونه ای است که در هر جایی ک ه مناطق کوهستانی در آن شکل نگرفته ویژگی های کلماتیکی کویری در آن پدیدار شده است درواقع کویری بودن این ناحیه و لوت حاصل قرارگیری آن در عرض جغرافیای است نه ثمره فعالیت های مخرب استانی، بنابراین کویر شکل طبیعی بخش قابل توجهی از اکوسیستم سرزمین ما محسوب می گردد و در طی تاریخ طبیعی خودش از شروع خلقت گیاهی و جانوری، چهره ای خاص و مخصوص به خود و متفاوت با سایر اکوسیستم های طبیعی کشور را درون خود جای داده است. بارش در مناطق کویری بسیار کم است ( زیر ۲۰۰ میلی لیتر درسال ) و طبعًا منابع آبی حتی در حد قلیل اهم از به هنگام یا نابهنگام برای کویر و اکوسیستم کویری غنیمت شمرده می شود. جمع کثیری از گونه های گیاهی و حتی تعدادی نیز از گونه های جانوری بخش قابل ملاحظه ای از چرخه زندگی خود را در طول همین دوره کوتاه بارش و یا تامین آب توسط منابع آبی فصلی و یا دائمی جاری در کویر سپری می نمایند. بنابراین اگر اکوسیستم را یک واحد زنده مشتمل بر عوامل محیطی زنده (گیاهی و جانوری ) و عوامل فیزیکی غیرزنده بدانیم برای بقاء و استمرار همه اجزای آن ضرورت دارد آب به عنوان یک منبع حیاتی و آغازکننده حیات گیاهی و منبع انرژ یساز وجود داشته باشد و در زمان نیاز در دسترس باشد. منابع آبی گوناگونی به سمت دشت کویر از البرز شرقی و مرکزی جاری اند، از شمال غرب رودخانه کرج و از جهت شمال و شمال شرق رودخانه جاجرود پس از جمع آوری آب های سطحی تهران، ورامین و پاکدشت به دشت مسیله در ابتدای پارک وارد می گردد. نکته حا ئز اهمیت آنکه حیات این ناحیه به دو پارامتر کمیت و کیفیت آب تالاب وابسته است علی الخصوص آنکه تالاب بند علی خان بخشی از منطقه حفاظت شده کویر (ذخیره ژنتیکی کویر ) و یکی از منابع آبی مهم آن را تشکیل می دهد. عبور آب رودخانه های منتهی به تالاب از مراکز شهری، صنع تی و مناطق دارای توسعه کشاورزی منجر به نزول کمی و کیفی آن و خارج شدن آن از چرخه طبیعی منطقه کویری می گردد . وضعیت منطقه کویر، تالاب بند علی خان و رودخانه های منتهی به کویر در تصویر زیر نشان داده شده است.

اثر فعالیتهای توسعه انسانی بر روی تالاب های پارک ملی کویر Keywords:

اثر فعالیتهای توسعه انسانی بر روی تالاب های پارک ملی کویر authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سازمان حفاظت محیط زیست، ضوابط و استانداردهای زیست محیطی، چاپ ...
Ayers, R.S. and D.W. Westcott, Water quality for agriculture - ...
Krenkel & Novotny, Water Quality Management. Academic Press, London, 1980. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر فعالیتهای توسعه انسانی بر روی تالاب های پارک ملی کویر" توسط علیرضا الماس وندی؛ نیما حیدرزاده؛ کورش کاووسی نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پارک ملی کویر ، بند علیخان ، ذخیره ژنتیکی ،تالاب هستند. این مقاله در تاریخ 30 مرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1452 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در فاصله بین کوه های زاگرس و البرز جنوبی و زاگرس و کوه های غرب افغانستان دو کویر بزرگ ایران شکل گرفته اند. مکان قرارگیری کشور ایران از نظر عرض جغرافیایی به گونه ای است که در هر جایی ک ه مناطق کوهستانی در آن شکل نگرفته ویژگی های کلماتیکی کویری در آن پدیدار شده است درواقع کویری بودن این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر فعالیتهای توسعه انسانی بر روی تالاب های پارک ملی کویر با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.