تفکیک و شناسایی گونه های درختی کنار و بوته ای گون در مراتع مشجرجنوب کشور به روش شی پایه با داده های ULTRACAM-D (مطالعه موردی تنگ ارم استان بوشهر)
Publish place: 6th International Congress of Developing Agriculture, Natural Resources, Environment and Tourism of Iran
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 272
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICSDA06_145
تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1401
Abstract:
این تحقیق با هدف تفکیک و شناسایی دو گونه درختی کنار و بوته ای گون و تهیه نقشه پراکنش آنان با روش شی پایه به وسیله داده های تصاویر دوربین رقومی هوایی UltraCam-D در اراضی جنگلی - مرتعی مناطق نیمه بیابانی جنوب کشور در منطقه تنگ ارم استان بوشهر انجام شد. در این پژوهش پس از انجام تصحیحات هندسی بر روی داده ها و تولید تصاویر ارتو، با روش آنالیز بافت میانگین های آماری مرتبه اول و دوم تولید و در فرایند طبقه بندی بکار گرفته شد. نقشه واقعیت زمینی نمونه ای موقعیت مکانی تعدادی از پایه های گونه های مورد بررسی با روش میدانی و با استفاده از GPS چندفرکانسه به روش RTK تهیه شد. ۷۰ درصد نمونه ها در طبقه بندی و۳۰ درصد آنها در ارزیابی صحت نتایج استفاده شد. طبقه بندی شی پایه با نمونه های تعلیمی یکسان و با سه الگوریتم ماشین بردار پشتیبان، درختان جنگل و نزدیک ترین همسایه بر روی گروه چهار باند اصلی و همچنین باندهای پردازش شده از آنها، به صورت مجزا و تلفیقی انجام شد. نقشه های حاصل با واقعیت زمینی نمونه های ارزیابی مورد ارزیابی صحت قرار گرفت . بر اساس نتایج به دست آمده با اعمال الگوریتم درختان تصادفی بر روی گروه چهار باند اصلی UltraCam-D بالاترین صحت کلی (۳۴/۷۸ درصد) و ضریب کاپا (۵۹۴/۰) برای تفکیک گونه های کنار و گون به دست آمد.
Keywords:
نزدیک ترین همسایه , ماشین بردارپشتیبان , درختان تصادفی , عکس های هوایی رقومی , جنگل های بیابانی و نیمه بیابانی .
Authors
محمدجواد رشیدی
دکتری جنگل داری ، پژوهشگر بخش جنگل و مرتع ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، ایران
شعبان شتایی جویباری
استا د، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
اصغر فلاح
استاد، گروه جنگلداری، دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.