سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از روش های آماری و هوش مصنوعی برای پیش بینی رواناب (مطالعه موردی سد امیرکبیر)

Publish Year: 1401
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 419

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IHC21_082

Index date: 15 July 2023

استفاده از روش های آماری و هوش مصنوعی برای پیش بینی رواناب (مطالعه موردی سد امیرکبیر) abstract

پیش بینی جریان رودخانه یکی از مهم ترین مسائل هیدرولوژیکی است که برای مدیریت سیلاب بسیار مهم است. مقادیر دبی عبوری رودخانه را می توان از روش های متعددی برآورد نمود، که هر یک از روش ها دارای نقاط ضعف و قوتی هستند. هدف مقاله حاضر، پیش بینی جریان ورودی به سد امیرکبیر با استفاده از روش های رگرسیون چند متغیره و روش های هوش مصنوعی (AI) شامل مدل شبکه عصبی مصنوعی (ANN) می باشد. بدین منظور از آمار ۷ ساله جریان رودخانه کرج (۱۴۰۱-۱۳۹۵) استفاده شد. نتایج ارزیابی عملکرد مدلها با شاخص هایی همچون ضریب تبیین (R۲)، میانگین قدر مطلق خطا (MAE) و ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE)، نشان داد که مدل ANN در هر دو مرحله کالیبراسیون (آموزش) و صحت سنجی (آزمایش) عملکرد بهتری نسبت به مدل رگرسیون چند متغیره داشته است. شاخص های دقت مدل برای مرحله آموزش مدل ANN برابر R۲=۰.۷۷ و RMSE ۰.۲۷ m /s بوده است در حالیکه این شاخص ها برای مرحله آزمایش برابر با R۲ ۰.۸۷ و RMSE ۰.۴۶ m /s می باشد که حاکی از عملکرد بهتر مدل ANN بوده است.

استفاده از روش های آماری و هوش مصنوعی برای پیش بینی رواناب (مطالعه موردی سد امیرکبیر) Keywords:

استفاده از روش های آماری و هوش مصنوعی برای پیش بینی رواناب (مطالعه موردی سد امیرکبیر) authors

سمانه پورمحمدی

دکتری علوم و مهندسی آبخیزداری و کارشناس فنی شرکت آب و نیروی ایران

صدیقه انوری

استادیار گروه اکولوژی، پژوهشگاه علوم و تکنولوزی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران

مقاله فارسی "استفاده از روش های آماری و هوش مصنوعی برای پیش بینی رواناب (مطالعه موردی سد امیرکبیر)" توسط سمانه پورمحمدی، دکتری علوم و مهندسی آبخیزداری و کارشناس فنی شرکت آب و نیروی ایران؛ صدیقه انوری، استادیار گروه اکولوژی، پژوهشگاه علوم و تکنولوزی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران نوشته شده و در سال 1401 پس از تایید کمیته علمی بیست و یکمین کنفرانس ملی هیدرولیک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پیش بینی جریان، مدل های هوش مصنوعی، مدلهای رگرسیون،سد امیرکبیر هستند. این مقاله در تاریخ 24 تیر 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 419 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پیش بینی جریان رودخانه یکی از مهم ترین مسائل هیدرولوژیکی است که برای مدیریت سیلاب بسیار مهم است. مقادیر دبی عبوری رودخانه را می توان از روش های متعددی برآورد نمود، که هر یک از روش ها دارای نقاط ضعف و قوتی هستند. هدف مقاله حاضر، پیش بینی جریان ورودی به سد امیرکبیر با استفاده از روش های رگرسیون چند ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی هوش مصنوعی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله استفاده از روش های آماری و هوش مصنوعی برای پیش بینی رواناب (مطالعه موردی سد امیرکبیر) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.