تاثیر هورمون سالیسیلیک اسید روی فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز، تشکیل لیگنین و خمیدگی ساقه ژربرا (Gerbera jamesonii )

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,909

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_729

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

مسیر فنیل پروپانویید و آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL; EC 4.3.1.5) به ترتیب مهمترین مسیر بیوسنتزی مواد فنولی (لیگنین، اسیدهای فنولی و فنلاونوییدها) و مهمترین آنزیم دخیل در این متابولیسم با وظایف ساختاری و مکانیزم های دفاعی مختلف می باشند. کاهش تشکیل لیگنین یکی از دلایل خمیدگی ساقه به عنوان مهمترین عارضه پس ازبرداشت ژربرا می باشد. با توجه به نقش هورمون سالیسیلیک اسید روی فعالیت آنزیم PAL و درنتیجه تشکیل ترکیبات فنلی مانند لیگنین آزمایشی با سطوح مختلف هورمون سالیسیلیک اسید در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 فاکتور کولتیوار (کولتیوارحساس و مقاوم به خمیدگی)، هورمون (1 و 0/75 و 0/5 و 0/25 و 0 میلی مول) و زمان اعمال تیمار SA با 3 تکرار در آزمایشگاههای فیزیولوژی و شیمی گیاهی دانشگاه بوعلی سینای همدان به انجام رسید. براساس نتایج حاصل از آزمایش فعالیت آنزیم PAL و تشکیل لیگنین تحت تاثیر تیمارهای مختلف قرار گرفتند. میزان فعالیت آنزیم در کولتیوارهای مختلف متفاوت بود؛ به طوری که کولتیوارهای ‘Double dutch’ و ‘Ecco’ به ترتیب دارای بیشترین و کمترین فعالیت آنزیمی بودند. بر اساس نتایج حاصل از آزمایش میزان فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز، تشکیل لیگنین، دوام عمر و درصد خمیدگی ساقه در کولتیوارهای مقاوم و حساس به خمیدگی روند متفاوتی داشتند.

Keywords:

ژربرا , (Gerbera jamesonii Bolus ex. Hook f.) , آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز , کیفیت پس ازبرداشت , تشکیل لیگنین و خمیدگی ساقه

Authors

محمد جواد نظری دلجو

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

مصطفی عرب

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ابوریح

احمد خلیقی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج)، د

رویا کرمیان

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بوعلی سینا همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Botondi R, Esposito G, Massantini R, Mencarelli F (1998). Influence ...
  • Ferrante A, Alberici A, Antonacci S, Serra G (2007). Effect ...
  • Garibaldi Accati E, Jona R (1989). Parameters influencing gerbera cut ...
  • Meeteren van U (1978). Water relations and ke eping-quality of ...
  • Reid M (2001). Advances in shipping and handling of ornamental, ...
  • Wilberg B (1973) Physiologische Untersuc hungen _ kni ckert-problem als ...
  • نمایش کامل مراجع