سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده چند منظوره از مراتع، گامی به سوی شکوفایی اقتصادی مطالعه موردی: حوزه آبخیز سرخ آباد سوادکوه

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,583

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ERANR01_236

Index date: 29 December 2012

استفاده چند منظوره از مراتع، گامی به سوی شکوفایی اقتصادی مطالعه موردی: حوزه آبخیز سرخ آباد سوادکوه abstract

نگاه کردن به اقتصاد مرتع تنها از دید فرآورده های اصلی)فرآورده های دامی(، نوعی اقتصاد تک محصولی خواهد بود. اعتقاد متخصصین امر اقتصاد این است که اقتصادهای تک محصولی، اقتصادهایی شکننده و بدون ثبات بوده و از نظر سیاسی وابستگی آور است. مقاله حاضر نیز برخی روش های مورد استفاده برای شناسایی توانمندی های اشتغال در بخش غیر دامداری و بهبود معیشت خانوارهای روستایی مراتع حوزه آبخیز سرخ آباد سوادکوه و نیز نقش آن در شکوفایی اقتصادی را بیان می کند. منطقه مورد مطالعه بخشی از مراتع ییلاقی سرخ آباد سوادکوه در استان مازندران است که مساحت آن 1008 هکتار می باشد. ارتفاع بلندترین نقطه آن 3610 متر و کمترین ارتفاع آن 1480 متر است. در این منطقه پس از جمع آوری نمونههای گیاهی، بر اساس تاکسونومی گیاهی و به کارگیری منابع لازم این نمونهها شناسایی شده و خانواده، گونه و طول عمر بیولوژیک هر یک از آنها تعیین گردید. همچنین جهت پردازش و آنالیز دادههای خام از نرم افزار Excel ستفاده گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که حوزه آبخیز سرخ آباد دارای تنوع بالای پوشش گیاهی بوده و 72 گونه شناسایی شده در منطقه دارای کاربردهای مختلف صنعتی، دارویی،سمی، زینتی، علوفه ای و خوراکی می باشند که توجه به پتانسیل بالقوه این گیاهان و قابلیت های طبیعی منطقه می تواند عامل مهمی در ارتقاء سطح درآمد خانوارهای روستایی بوده و نیز گامی به سوی شکوفایی اقتصادی باشد.

استفاده چند منظوره از مراتع، گامی به سوی شکوفایی اقتصادی مطالعه موردی: حوزه آبخیز سرخ آباد سوادکوه Keywords:

بهره برداری چند منظوره , شکوفایی اقتصادی , حوزه آبخیز

استفاده چند منظوره از مراتع، گامی به سوی شکوفایی اقتصادی مطالعه موردی: حوزه آبخیز سرخ آباد سوادکوه authors

سید جابر نبوی

دانشجو کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محدیث فغانی

دانشجو کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
. اکبری، س، بمانیان، م، 1387، اکوتوریسم روستایی و نقش ...
- دل آز، ع، ناظمیه، ح، مدرسی، م.، افشار، ج.، ...
- شهابی، س، 1382، شناسایی توانمندی های اشتغال در بخش ...
_ عبدله پور، .، 1374، اصول و سیاست های بهره ...
- محمدی آشنانی، م. ح.، محمدی آشنانی، ع، حسنی، الف، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "استفاده چند منظوره از مراتع، گامی به سوی شکوفایی اقتصادی مطالعه موردی: حوزه آبخیز سرخ آباد سوادکوه" توسط سید جابر نبوی، دانشجو کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری؛ محدیث فغانی، دانشجو کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بهره برداری چند منظوره، شکوفایی اقتصادی، حوزه آبخیز هستند. این مقاله در تاریخ 9 دی 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2583 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نگاه کردن به اقتصاد مرتع تنها از دید فرآورده های اصلی)فرآورده های دامی(، نوعی اقتصاد تک محصولی خواهد بود. اعتقاد متخصصین امر اقتصاد این است که اقتصادهای تک محصولی، اقتصادهایی شکننده و بدون ثبات بوده و از نظر سیاسی وابستگی آور است. مقاله حاضر نیز برخی روش های مورد استفاده برای شناسایی توانمندی های اشتغال در بخش غیر دامداری و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله استفاده چند منظوره از مراتع، گامی به سوی شکوفایی اقتصادی مطالعه موردی: حوزه آبخیز سرخ آباد سوادکوه با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.