سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثرات رقابتی یولاف وحشی (Avena lodoviciana) با تراکم های مختلف بر عملکرد و اجزای عملکردارقام گندم نان

Publish place: Iranian Weed Journal
Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 128

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRANWEED04_238

Index date: 6 January 2024

اثرات رقابتی یولاف وحشی (Avena lodoviciana) با تراکم های مختلف بر عملکرد و اجزای عملکردارقام گندم نان abstract

به منظور مطالعه اثرات رقابتی تراکم های علف هرز یولاف وحشی بر عملکرد و اجزاء عملکرد ارقام گندم نان، آزمایشی به صورت بلوکهای نواری، با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی رامین (خوزستان) در سال زراعی ۹۰-۱۳۸۹ اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل تراکم های علف هرز یولاف وحشی در چهار سطح (صفر، ۴۰، ۸۰ و ۱۲۰ بوته در مترمربع ) در کرتهای طولی و ۱۰ رقم گندم در کرتهای عرضی بودند. نتایج نشان داد که تراکم ، رقم و اثر متقابل آنها تاثیر متفاوتی بر صفات اندازهگیری شده داشتند. بیشترین عملکرد دانه در شرایط بدون علف هرز در همه ارقام بدست آمد. در شرایط تداخل علف هرز رقم باز، اترک و مارون در تراکم های ۴۰ و ۸۰ بوته در مترمربع یولاف وحشی و فلات تنها در تراکم ۴۰ بوته در مترمربع یولاف وحشی بیشترین عملکرد دانه را تولید کردند. با افزایش تراکم یولاف وحشی به ۱۲۰ بوته در مترمربع ، هر چند که عملکرد همه ارقام نسبت به شاهد کاهش یافت ، اما رقم چناب با ۲۷ درصد کاهش نسبت به شاهد بیشترین عملکرد دانه را به خود اختصاص داد. به طور کلی مقایسه ارقام نشان داد که رقم مارون به عنوان رقم متحمل و رقم ویریناک به عنوان رقم حساس به رقابت با یولاف وحشی می باشند.

اثرات رقابتی یولاف وحشی (Avena lodoviciana) با تراکم های مختلف بر عملکرد و اجزای عملکردارقام گندم نان Keywords:

اثرات رقابتی یولاف وحشی (Avena lodoviciana) با تراکم های مختلف بر عملکرد و اجزای عملکردارقام گندم نان authors

سیدهاشم موسوی

دانشجوی دکتری زراعت

سیدعطااله سیادت

عضو هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین (خوزستان)

خلیل عالمی سعید

عضو هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین (خوزستان)

اسکندر زند

عضو هیاتعلمی بخش علف های هرز موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهران

مقاله فارسی "اثرات رقابتی یولاف وحشی (Avena lodoviciana) با تراکم های مختلف بر عملکرد و اجزای عملکردارقام گندم نان" توسط سیدهاشم موسوی، دانشجوی دکتری زراعت؛ سیدعطااله سیادت، عضو هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین (خوزستان)؛ خلیل عالمی سعید، عضو هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین (خوزستان)؛ اسکندر زند، عضو هیاتعلمی بخش علف های هرز موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهران نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تراکم یولاف، رقابت ، ارقام گندم نان، عملکرد دانه هستند. این مقاله در تاریخ 16 دی 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 128 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور مطالعه اثرات رقابتی تراکم های علف هرز یولاف وحشی بر عملکرد و اجزاء عملکرد ارقام گندم نان، آزمایشی به صورت بلوکهای نواری، با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی رامین (خوزستان) در سال زراعی ۹۰-۱۳۸۹ اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل تراکم های علف هرز یولاف وحشی در چهار سطح (صفر، ۴۰، ۸۰ و ۱۲۰ بوته ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گندم طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اثرات رقابتی یولاف وحشی (Avena lodoviciana) با تراکم های مختلف بر عملکرد و اجزای عملکردارقام گندم نان با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.