میزان شناخت از عقود بانکداری اسلامی (مورد مطالعه: یک بانک خصوصی)
Publish place: Islamic Economics and Banking، Vol: 10، Issue: 37
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 179
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MIEA-10-37_008
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402
Abstract:
تبلور اجرای قانون الهی تحریم ربا در جمهوری اسلامی ایران در قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب دهم شهریورماه سال ۱۳۶۲ است. بانکداری ربوی، تمام خواستههای مصرفی خانوارها و سرمایهگذاری بنگاههای اقتصادی را با صرف نظراز اینکه متقاضی، تسهیلات را برای چه نوع نیازی لازم دارد، از راه وام بابهره پاسخ میدهد، در حالی که بانکداری اسلامی برای هر نیازی ابزار خاصی دارد که اعطای تسهیلات براساس آن انجام میگیرد، مزیت اصلی بانکداری اسلامی نیز در همین نکته نهفته است. حال این پرسش مطرح می شود که کارکنان بانک ها تا چه حد نسبت به عقود بانکداری اسلامی آگاهی و شناخت دارند؟ پژوهش حاضر به سنجش میزان شناخت و آگاهی مجریان قانون عملیات بانکی بدون ربا از تعاریف، مفاهیم و کاربرد عقود اسلامی می پردازد. روش پژوهش میدانی بوده و جامعه آماری این پژوهش شامل ۹۷۰۸ نفر از کارکنان یک بانک خصوصی است. که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری خوشه ای، تعداد ۳۶۹ نفر به عنوان نمونه انتخاب و اطلاعات موردنیاز با به کارگیری پرسشنامهای که روایی و پایایی آن مورد تائید قرارگرفت جمع آوری شد. نتایج تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss نشان می دهد تنها ۳/۰ درصد از کارکنان نسبت به مفاهیم و کاربرد عقود بانکداری اسلامی شناخت دارند. با توجه به نتایج بدست آمده، عدم اطلاع و آگاهی مجریان بانکداری از عقود، صوری سازی و استفاده نابجا از عقود اسلامی محتمل است. بنابراین لازم است آموزش های لازم درجهت فهم عقود بانکی صورت گیرد.
Keywords:
Usury Forbidding , Islamic banking contracts , Non-usury banking Law , تحریم ربا , عقود بانکداری ا سلامی , قانون عملیات بانکی بدون ربا.
Authors
محمد پورغلامرضائی
PhD Student, Department of Public Administration, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran.
یاسر سالاری
Assistant Professor of Theology, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman (Corresponding Author)
سنجر سلاجقه
Associate Professor, Department of Public Administration, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran.
سمانه مهدیزاده فرسنگی
Assistant Professor, Department of Public Administration, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :