اثرات کمپوست و کود گوسفندی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم
Publish place: IRANIAN JOURNAL OF FIELD CROP SCIENCE، Vol: 54، Issue: 4
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 260
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_IJFCS-54-4_008
Index date: 13 April 2024
اثرات کمپوست و کود گوسفندی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم abstract
افزودن کودهای آلی به خاک باعث افزایش قابلیت جذب، توان نگهداری آب، فعالیت بیولوژیک و محتوای عناصر غذایی خاک و درنتیجه بهبود حاصلخیزی خاک و افزایش عملکرد گیاهان می شود. بهمنظور بررسی اثر کمپوست زباله شهری و کود گوسفندی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تیمار مصرف کود گوسفندی (۳/۱۷ کیلوگرم در متر مربع)، کمپوست (۶/۱۵ کیلوگرم در متر مربع) و شاهد (عدم مصرف کود) در سه تکرار طی سه سال زراعی ۱۳۹۴تا ۱۳۹۷ در ایستگاه تحقیقات کشاورزی زرقان در استان فارس اجرا شد. نتایج نشان داد که کودهای آلی تاثیر معنی داری بر تعداد پنجه بارور در واحد سطح، ارتفاع بوته، طول سنبله، تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت داشت، ولی وزن کاه و کلش تحت تاثیر کودهای آلی قرار نگرفت. در هر سه سال آزمایش، کود گوسفندی و کمپوست عملکرد دانه گندم را نسبتبه شاهد به طور معنی داری افزایش دادند. به طور میانگین، عملکرد دانه در تیمارهای کمپوست و کود گوسفندی به ترتیب ۹/۶۳ و ۱/۴۶ درصد در سال اول، ۲/۲۹ و ۷/۵۳ درصد در سال دوم و ۴/۳۷ و ۹/۲۶ درصد در سال سوم نسبت به تیمار عدم مصرف کود آلی بیشتر بود. با این وجود، در اغلب موارد تفاوت معنی داری بین کود گوسفندی و کمپوست مشاهده نشد. بنابراین، کشاورزان می توانند برای افزایش عملکرد گندم از کودهای گوسفندی یا کمپوست حاصل از زباله شهری که بایستی مقدار آن بر اساس میزان کربن آلی خاک مزرعه تعیین شود، استفاده کنند.
اثرات کمپوست و کود گوسفندی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم Keywords:
اثرات کمپوست و کود گوسفندی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم authors
ابوالفتح مرادی
بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
کریم شهبازی
بخش آزمایشگاهها، موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :