سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیربافت شهری درکاهش میزان آسیب پذیری ناشی اززلزله مطالعه موردی: شهرتبریز

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,264

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCVAF01_090

Index date: 13 June 2013

تاثیربافت شهری درکاهش میزان آسیب پذیری ناشی اززلزله مطالعه موردی: شهرتبریز abstract

قرارگیری مناطق مختلف ایران بر روی نوار زلزله خیز، آسیبپذیری بالای بناهای احداثی و کمبود زیرساختهای لازم برای عملیاتی کردن صحیح مدیریت بحران سبب شده که خطرپذیری لرزهای در ناطق شهری و روستایی بسیار بالا ارزیابی شود. آنچه از زلزله یک فاجعه می سازد عدم آمادگی به منظور مقابله با آن و پیشگیری از عواقب زیانباری است که به بار میآورد. از اهداف پژوهش حاضر بررسی تأثیر بافت شهری در کاهش میزان آسیب پذیری ناشی از زلزله در شهرتبریز می باشد. روش پژوهش از نوع تحلیلی - توصیفی بوده و ابزار گردآوری اطلاعات نیز میدانی و کتابخانه ای می باشد. شاخش های مورد مطالعه ما، ساختار کالبدی شهر، شاخص متوسط اندازه قطعات مسکونی، کاربری اراضی شهری و تراکم ساختمانی میباشد. یافته ها حاکی از آن است که کاهش زیانهای ناشی از زلزله، عمدتاً بر حول روشهای ساخت و سازساختمانها جهت افزایش مقاومت در برابر زلزله بوده است، اما مقابله فراتر از رعایت اصول فنی برای مقاوم سازی ساختمانها میباشد و در حقیقت در بیشتر مواقع آنچه که پدیده زلزله را در شهرها تبدیل به یک فاجعه می کند، دربسیاری از موارد وضعیت نامناسب شهرسازی آن مکان است. بنابراین میبایست کل شهر را به هدف کاهش آسیبپذیری در برابر زلزله برنامهریزی و طراحی کرد. نتایج نشان می دهد هر نوع بافت شهری به هنگام وقوع زلزله، مقاومت خاصی دربرابر زلزله دارد. واکنش هر نوع بافت شهری در هنگام وقوع زلزله در قابلیت های گریز و پناه گیری ساکنان، در امکاناتکمک رسانی، در چگونگی پاک سازی و بازسازی و حتی اسکان موقت، دخالت مستقیم داشته و پیامد آن در شدت و ضعف تلفات ناشی ا ز زلزل ه منعکس میگردد. بافت شهری با ز نسبت ب ه بافت بسته ، بافت شطرنجی نسبت ب ه بافت خودجوش، بافت پیوسته نسبت به بافت ناپیوسته و بافت کم تراکم نسبت به بافت متراکم انعطاف پذیری بیشتری دارد

تاثیربافت شهری درکاهش میزان آسیب پذیری ناشی اززلزله مطالعه موردی: شهرتبریز Keywords:

تاثیربافت شهری درکاهش میزان آسیب پذیری ناشی اززلزله مطالعه موردی: شهرتبریز authors

اکبر اصغری زمانی

استادیاردانشگاه زنجان

سمیه علیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

افشین نادری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا

سمیرا پورکریم

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عبدالهی، م. مدیریت بحران در نواحی شهری، اتشارات شهرداری ها ...
احمدی، ح. بررسی معیارهای ارزیابی طرح های کالبدی، مجموعه مقالات ...
سالکی، م.، قنبری، ا. برنامه ریزی کاربری راضی بایر تبریز ... [مقاله کنفرانسی]
I5] بهمنی اسکویی، م، محمدزاده، ر. ارزیابی میزان آسیب پذیری ... [مقاله کنفرانسی]
[ء] حمیدی، م. ارزیابی الگوهای قطعه‌بندی اضی و بافت شهری ...
درودی، م. کاهش آسیب‌پذیری ناشی از زلزله با توجه به ...
مناف‌زاده، م. بررسی مسائل دفاعی شهر - شهرسازی و دفاع ...
حرینی، ح. جزوه کلاسی طراحی شهر و زلزله - تجربه ...
ل کرمی، م. ارزیابی خطر زلزله و آسیب‌پذیری شهرها با ...
سلطانی، ح. تاریخ شهر و شهرنشینی در ایران، انتشارات دانشگاه ...
طرح ریز پهنه‌بندی خطر زمین‌لرزه‌ای شهر تبریز، جلد سوم، سازمان ...
سعیدنیا، . کتاب سبز شهرداری: شهرسازی، انتشارات سازمان شهرداری‌های کشور، ...
زبردست، ا. کاربرد فرایند تحلیل سلسله مراتبی شهری و منطقه‌ای، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیربافت شهری درکاهش میزان آسیب پذیری ناشی اززلزله مطالعه موردی: شهرتبریز" توسط اکبر اصغری زمانی، استادیاردانشگاه زنجان؛ سمیه علیزاده، دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری؛ افشین نادری، دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا؛ سمیرا پورکریم، کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی بهسازی و مقاوم سازی بافت های شهری در مجاورت گسل های فعال پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بافت شهری، آسیب پذیری، زلزله، تبریز هستند. این مقاله در تاریخ 23 خرداد 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1264 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که قرارگیری مناطق مختلف ایران بر روی نوار زلزله خیز، آسیبپذیری بالای بناهای احداثی و کمبود زیرساختهای لازم برای عملیاتی کردن صحیح مدیریت بحران سبب شده که خطرپذیری لرزهای در ناطق شهری و روستایی بسیار بالا ارزیابی شود. آنچه از زلزله یک فاجعه می سازد عدم آمادگی به منظور مقابله با آن و پیشگیری از عواقب زیانباری است که به بار ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیربافت شهری درکاهش میزان آسیب پذیری ناشی اززلزله مطالعه موردی: شهرتبریز با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.