مقایسه خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره ی متانولی گل و برگ stachys lavandulifolia vahl.

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 863

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_147

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

فرآیند اکسیداسیون یک امر ضروری برای بقای موجودات زنده جهت تولید انرژی، برای فرآیندهای بیولوژیکی است . رادیکال های آزاد ودیگر مشتقات فعال اکسیژن محصولات فرعی اجتناب ناپذیر واکنش های اکسیداسیون واحیا(زیست محیطی) هستند که سبب غیرفعال شدن آنزیم ها و آسیب به اجزای مهم سلولی می شوند. افزایش غلظت رادیکال های آزاد بر اثر بهم خوردن توازن غلظت آنتی اکسیدان/پراکسیدان به وجود آمده و متابولیسم سلولی را دچار اختلال کرده و باعث تخریب عمل سلول و یا حتی مرگ آنها می شود. گیاه stachys iavandulifolia vahl متعلق به تیره نعناع است که در عراق و ترکیه به عنوان چای کوهی استفاده می شود.عصاره متانولی گل و برگ این گیاه به روش Lin وهمکارانش تهیه شد . خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره متان ولی آن با استفاده از 2- و 2 دی فنیل 1-1 پیکریل هیدرا زیل DPPH موردبررسی قرارگرفت . عصاره متانولی گل گیاه stachys iavandulifolia vahl. به طور قابل توجهی میزان رادیکال های آزاد DPPH را کاهش می دهد ، کارآیی این عصاره در جمع آوری رادیکال های آزاد DPPH بیشتر از عصاره متانولی برگ آن است ، ترکیبات فنولی موجود در آن دلیل عمده این نتیجه می باشد.

Keywords:

فعالیت آنتی اکسیدانی , عصاره متانولی stachys lavandulifolia vahl

Authors

سیما فرج الهی

گروه زیست شناسی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد- بروجرد – ایران.

حمزه امیری

گروه زیست شناسی – دانشگاه لرستان – خرم آباد – ایران

حسن احمدوند

مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی – دانشگاه علوم پزشکی لرستان – خرم آ

شاهرخ باقری

گروه بیوشیمی – دانشکده پزشکی – دانشگاه علوم پزشکی لرستان – خرم آباد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :