بررسی مورفوکلیماتیک آبکندها به منظور طبقه بنذی و مقایسه تاثیر شرایط محیطی بر ایجاد و گسترش آنها (مطالعه موردی:استان های زنجان و قزوین)
Publish place: 3rd Conference on Rangeland, Watershed and Desert
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 629
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RWD03_091
تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1392
Abstract:
فرسایش آبکندی یکی از انواع اشکال فرسایش آبی و از موارد مهم و تهدید کننده تعادل منابع زیست محیطی و پایداری آن می باشد.عوامل موثر بر ایجاد و توسعه فرسایش آبکندی به دو گروه عوامل انسانی شامل:استفاده نادرست از اراضی،آتش زدن جنگلها و علف های هرز،چرای بیش از حد،بهره برداری از معادن،راهسازی و ... و عوامل فیزیکی شامل:پارامتر های بارندگی،توپوگرافی آبخیز،خواص فیزیکی خاک و پوشش گیاهی تقسیم شده است.با توجه به اینکه ویژگی های شکل شناسی نظیر طول،عرض و عمق انواع مختلف آبکند ها و عوامل کنترل کننده آنها مانند پستی و بلندی،نوع خاک،کاربری اراضی و هیدرولوژی در دامنه وسیعی از اقالیم بطور سیستماتیک جمع آوری نشده است.لذا برای اینکه مدیران و کارشناسان بخش اجرایی قادر به پیشگویی احتمال ایجاد انواع آبکند در منطقه خود در صورت تغییر کاربری باشند،به چنین اطلاعات کمی نیاز دارند.به همین منظور،مورفوکلیماتیک آبکند ها به منظور طبقه بندی و مقایسه تاثیر شرایط محیطی بر ایجاد و گسترش آنها در استان های زنجان و قزوین ارائه می گردد.
Keywords:
Authors
مجید زنجانی جم
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
مجید صوفی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیغی استان فارس
رضا بیات
عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :