سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر استوسرینگون برالقای ریشه ای موئین در گیاه دارویی سنبل الطیب (Valeriana officinalis)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,851

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CIGS12_1041

Index date: 25 January 2014

اثر استوسرینگون برالقای ریشه ای موئین در گیاه دارویی سنبل الطیب (Valeriana officinalis) abstract

کشت ریشه های موئین یک راهکار مؤثر و کارآمد برای افزایش تولید متابولیتهای ثانویه به ویژه متابولیتهایی است که به طور معمول در ریشه گیاهان سنتز می شوند. همچنین کشت ریشه های موئین می تواند یک ابزار ارزشمند برای مطالعه خواص بیوشیمیایی و نقشه بیان ژن مسیرهای متابولیک باشد. گیاهان رخمی شده شیرابه اسیدی محتوی ترکیبات مختلف فنولیک ترشح می کنند که این ترکیبات فنولی قادر به تحریک ژنهای بیماریزایی (Vir) اگروباکتریوم رایزوژنز می باشند. از جمله معروفترین و مؤثرترین القا کننده های ژنهای Vir میتوان به استوسرینگون و آلفا استرسرینگون اشاره کرد که به ندرت در گیاهان سالم (زخمی نشده) یافت می شوند. در این آزمایش اثر استوسرینگون بر القای ریشه موئین توسط سویه های مختلف (15834, A(4) و 2656) Agrobacterium rhizogenes در ریزنمونه های برگ و دمبرگ گیاه دارویی سنبل الطیب بررسی شد. نتایج نشان داد که با وجود واکنش متفاوت سویه ها به تیمار استوسرینگون، افزودن 100 میکرومولار استوسرینگون به محیط سوسپانسیون اگروباکتریوم موجب افزایش حدود دو برابری درصد ریزنمونه های حاوی ریشه های موئین می شود. این افزایش بویژه در تیمار با سویه (A(4 اگروباکتریوم در هر دو ریزنمونه برگ و دمبرگ بیشتر از سایر سویه ها بود.

اثر استوسرینگون برالقای ریشه ای موئین در گیاه دارویی سنبل الطیب (Valeriana officinalis) Keywords:

اثر استوسرینگون برالقای ریشه ای موئین در گیاه دارویی سنبل الطیب (Valeriana officinalis) authors

اصلان جمالی گله شیخان

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی

ناصر زارع

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

مجید شکرپور

دانشگاه تهران، دانشکده کشاورزی، گروه باغبانی

رسول اصغری زکریا

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Hu, Z.B., Du, M. 2006. Hairy root and its application ...
Kittipo ngpatana, N., Davis D.L., Porter, J.R. 2002. Methyl jasmonate ...
Krystal, A.D., Ressler I. 2001. The use of valerian in ...
Rahimi, K, Haghbeen, K. Marefatjo, J., Rastgar Jazii, F. Sheikhani, ...
Shi, H.P., Kintzios, S. 2003. Genetic transformation of Pueraria phaseoloides ...
Tripathi, L, Tripathi, J.N. 2003. Role of biotechnology in medicinal ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر استوسرینگون برالقای ریشه ای موئین در گیاه دارویی سنبل الطیب (Valeriana officinalis)" توسط اصلان جمالی گله شیخان، دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی؛ ناصر زارع، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات؛ مجید شکرپور، دانشگاه تهران، دانشکده کشاورزی، گروه باغبانی؛ رسول اصغری زکریا، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله استرسرینگون، اگروباکتریوم رایزوژنز، سنبل الطیب، ریشه های موئین هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1851 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کشت ریشه های موئین یک راهکار مؤثر و کارآمد برای افزایش تولید متابولیتهای ثانویه به ویژه متابولیتهایی است که به طور معمول در ریشه گیاهان سنتز می شوند. همچنین کشت ریشه های موئین می تواند یک ابزار ارزشمند برای مطالعه خواص بیوشیمیایی و نقشه بیان ژن مسیرهای متابولیک باشد. گیاهان رخمی شده شیرابه اسیدی محتوی ترکیبات مختلف فنولیک ترشح می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر استوسرینگون برالقای ریشه ای موئین در گیاه دارویی سنبل الطیب (Valeriana officinalis) با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.