سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدلسازی پیشگویانه رشد قارچ پنیسیلیوم کریزوژنوم تحت تأثیر غلظت اسانس کاکوتی و pH و دما

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,628

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCFOODI21_205

Index date: 23 February 2014

مدلسازی پیشگویانه رشد قارچ پنیسیلیوم کریزوژنوم تحت تأثیر غلظت اسانس کاکوتی و pH و دما abstract

تحت شرایط مطلوب محیطی، کپک ها می توانند بر روی تنوع گسترده ای از مواد و سوبستراها رشد نمایند. بدلیل ظاهر قابل رویت هیف و تولید بوی نامطبوع آنها، رضد کپک ها باعث ایجاد آسیب و زیان های اقتصادی قابل ملاحظه ای می شود. بدلیل مشکلات موجود در دستیابی به اطلاعات مفید و ارزنده، م دل سازی رشد کپک ها بهترین و کوتاهترین راه است. اکثر مدل های موجود رابطه بین فاکتورهای محیطی و رشد عوامل قارچی را تشریح می نمایند و چندین مدل نیز فقط به بررسی تأثیرات فاکتورهای محیطی بر تولید و تکثیر هاگ ها پرداخته اند. این مطالعه جهت ارائه مدل پیشگویی رشد پنی سیلیوم کری زوژنوم متأثر از عوامل انتخابی رشد (حرارت نگهداری، pH و غلظت اسانس کاکوتی طراحی شده است. در این تحقیق، اثرات مقادیر مختلف pH (3/5، 5، 6/5)، میزان تلقیح اولیه قارچ (6)10 اسپور در میلی لیتر)، درجه حرارت (37، 4، 20/5) و غلظت اسانس (ppm1000, 600, 100) بر میزان رشد کلنی قارچ فوق الذکر مورد بررسی قرار گرفته است. روش پاسخ سطحی (Response Surface Method;RSM) به منظور بهینه سازی شرایط رشد قارچ پنی سیلیوم کریزوژنوم تحت تأثیر دما، pH و غلظت اسانس کاکوتی استفاده شد. قطر کلنی ها از چهار طرف طی 25 روز اندازه گیری شد و از طریق نرم افزار MiniTab از مدل مکعبی (باکس بنکن) استفاده شد. داده ها بوسیله نرم افزار Design Expert در سطح معنی داری (P≤0/05) مورد آنالیز قرار گرفت. نمودارهای سه بعدی نیز توسط نرم افزار MiniTab رسم شد. طی نتایج بدست آمده بهترین شرایط رشد دمای 20/5 درجه سانتیگراد، pH-5-6/5 و غلظت اسانس 100ppm بوده است. غلظت های بالای اسانس اثر بازدارندگی بیشتری بر رشد قارچ داشتند. در دمای 37 درجه سانتیگراد رشدی دیده نشد.

مدلسازی پیشگویانه رشد قارچ پنیسیلیوم کریزوژنوم تحت تأثیر غلظت اسانس کاکوتی و pH و دما Keywords:

مدلسازی پیشگویانه رشد قارچ پنیسیلیوم کریزوژنوم تحت تأثیر غلظت اسانس کاکوتی و pH و دما authors

سپیده سعیدی

دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی، علوم و صنایع غذایی

الهام مهدیان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران

معصومه مهربان سنگ آتش

استادیار گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

امید صفری

استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سلطانی نژاد، ش. ستای‌ی مختاری، ط. و رهبری‌ان، _ 0335. ...
شافعی، م. شری‌فان، الف. آقازاده مشگی، م. 0335. شناسایی ترکیبات ...
مرتضوی، ع. خانی پور، الف. حسی‌نی پرور، _ 0336. اطلس ...
Adebayo, G. A., Otunola, G.A., and Ajao, T.A. 2009. Phy ...
Capparelli, E. and Mata, L. 2000. Microflora of Maize Prepared ...
Leslie, J.F. and Summerell, B. A. 2006. The Fusarium Laboratory ...
Lahlali, R., Serrhini, M.N. and Jijakli, MH. 2005. Studying and ...
Lopez, T.M., Gonzalez, C.J., Moreno, B. and Otero, A. 2002. ...
Pardo, E., Malet, M., Marin, S., Sanchise, V. and Ramos, ...
Samapundo, S., Devlieghere, F., Meulenaer, B.De., Geeraerd, A.H. VanImpe, J.F ...
Sautour, M. Rouget, A., Dantigny, P., Divies. andB ensoussan, M. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدلسازی پیشگویانه رشد قارچ پنیسیلیوم کریزوژنوم تحت تأثیر غلظت اسانس کاکوتی و pH و دما" توسط سپیده سعیدی، دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی، علوم و صنایع غذایی؛ الهام مهدیان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران؛ معصومه مهربان سنگ آتش، استادیار گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی؛ امید صفری، استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدل سازی ریاضی، پنی سیلیوم کریزوژنوم، کاکوتی هستند. این مقاله در تاریخ 4 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1628 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تحت شرایط مطلوب محیطی، کپک ها می توانند بر روی تنوع گسترده ای از مواد و سوبستراها رشد نمایند. بدلیل ظاهر قابل رویت هیف و تولید بوی نامطبوع آنها، رضد کپک ها باعث ایجاد آسیب و زیان های اقتصادی قابل ملاحظه ای می شود. بدلیل مشکلات موجود در دستیابی به اطلاعات مفید و ارزنده، م دل سازی رشد کپک ها ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدلسازی پیشگویانه رشد قارچ پنیسیلیوم کریزوژنوم تحت تأثیر غلظت اسانس کاکوتی و pH و دما با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.