سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آمایش سرزمین در استان همدان از دیدگاه بلایای جوی با تاکید بر خشکسالی

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 948

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCGLP01_004

Index date: 13 April 2014

آمایش سرزمین در استان همدان از دیدگاه بلایای جوی با تاکید بر خشکسالی abstract

در انجام این تحقیق به منظور بررسی خشکسالی های هواشناسی استان همدان ابتدا 8 ایستگاه نمونه از استان انتخاب گردید، بطوریکه شهرستانهای استان را پوشش دهد و آمار مربوط به تولید گندم دیم آن شهرستان نیز مشخص باشد، بعد از این کار آمار بارشهای 20 ساله (78-1358) ماهانه، فصلی و سالانه این ایستگاهها استخراج شد و به خاطر اینکه ضریب اطمینان خود را در شناسایی و شاخص دهکها (که روش آنها Z دوره های خشکسالی و ترسالی بالا ببریم از دو شاخص استاندارد Z و شاخص دهکها (که روش آنها در فصل دوم بیان شده است) فصلهای خشک و تر و همچنین سالهای خشک و تر بدست آمد، بعد از این کار از آمار 21 ایستگاه هواشناسی که شامل ایستگاههای باران سنجی نیز می شد شروع تاریخ بارش 5 میلیمتر (بارش مؤثّر) فصل پائیز استخراج شد تا بهترین تاریخ کشت گندم دیم در هر ایستگاه مشخص شود، در این روش نیز احتمال تئوری و تجربی تاریخهای آغاز بارش مؤثر بدست آمد و با احتمال 50 درصد، 75 درصد و 95 درصد تاریخ آغاز بارش مؤثر بدست آمد و نقشه های مربوطه نیز ترسیم گردید بطوریکه این نقشه ها بیان کننده بهترین زمان کشت گندم دیم در هر یک از ایستگاهها با احتمالهای مختلف می باشد لازم به ذکر است که در تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته احتمال 75 درصد را با ریسک 25 درصد بهترین گزینه در این زمینه می دانند (کمالی، 1376).

آمایش سرزمین در استان همدان از دیدگاه بلایای جوی با تاکید بر خشکسالی Keywords:

آمایش سرزمین در استان همدان از دیدگاه بلایای جوی با تاکید بر خشکسالی authors

محمد رحمانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

سید اکبر حسینی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی استان همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- خالدی، شهریار؛ بلایای طبیعی؛ انتشارات دانشگاه شهید بهشتی، .1380 ...
- خالدی، شهریار؛ نگرشی بر بلایای طبیعی جوی و ارائه ...
- خزانه‌داری، لیلی؛ خشکسالی و آسیب‌پذیری اجتماعی؛ نشریه بولتن علمی ...
- سازمان هواشناسی کشور، آمارنامه‌های ایستگاه‌های سینوپتیک و کلیماتولوژی؛ 1978-1999 ...
- صفرخانی، عزت‌الله ارتباط خشکسالیهای اقلیمی و کشت گندم دیم ...
- علیجانی، بهلول، آب و هوای ایران، انتشارات پیام نور، ...
علیجانی، بهلول و کاویانی، محمدرضا، مبانی آب و هواشناسی؛ انتشارات ...
- غیور، حسنعلی و مسعودیان، سید ابوالفضل؛ بزرگی، گستره و ...
- فرج‌زاده، منوچهر؛ تحلیل و پیش‌بینی خشکسالی در ایران؛ پایان‌نامه ...
- کمالی، غلامعلی؛ تعیین مناسب‌ترین تاریخ کشت گندم در مناطق ...
- کمالی، غلامعلی؛ عوامل مختلف آب و هوایی در رابطه ...
- WMO, Drought and Agriculture, No. 392, Technical Note No, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آمایش سرزمین در استان همدان از دیدگاه بلایای جوی با تاکید بر خشکسالی" توسط محمد رحمانی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی؛ سید اکبر حسینی، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی استان همدان نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی جغرافیا و آمایش سرزمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آمایش سرزمین ، خشکسالی ، بارش موثر ، پهنه بندی ، محصولات دیم هستند. این مقاله در تاریخ 24 فروردین 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 948 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در انجام این تحقیق به منظور بررسی خشکسالی های هواشناسی استان همدان ابتدا 8 ایستگاه نمونه از استان انتخاب گردید، بطوریکه شهرستانهای استان را پوشش دهد و آمار مربوط به تولید گندم دیم آن شهرستان نیز مشخص باشد، بعد از این کار آمار بارشهای 20 ساله (78-1358) ماهانه، فصلی و سالانه این ایستگاهها استخراج شد و به خاطر اینکه ضریب ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله آمایش سرزمین در استان همدان از دیدگاه بلایای جوی با تاکید بر خشکسالی با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.