سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آینده پژوهی در زمینه حفظ، احیاء جنگلها و توسعه زراعت چوب

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,257

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

FUTURESSTUDIES01_030

Index date: 13 April 2014

آینده پژوهی در زمینه حفظ، احیاء جنگلها و توسعه زراعت چوب abstract

کشور ما در ردیف کشورهای با پوشش کم جنگلی قرار دارد. جنگلهای ایران که بخشی از منابع طبیعی تجدید شونده را تشکیل میدهند منابع اصلی تولید چوب و تامین کننده مواد اولیه صنایع چوبی و سلولزی کشور می باشند. در شرایط فعلی، این جنگلها توانایی تامین کلیه نیاز های کشور به مواد چوبی و سلولزی را ندارند. لذا در این بررسی که بر مبنای آینده پژوهی با استفاده از روش ترکیبی شامل تجزیه و تحلیل روند موجود، سناریو پردازی )چالش ها و فرصت ها( و چشم انداز سازی صورت گرفته، تلاش شده است راهکارهای مناسب جهت برون رفت از شرایط فعلی و نیل به توسعه پایدار در این بخش ارائه گردد. این بررسی نشان می دهد حتی اگر سرانه مصرف 2/0 متر مکعب که کمتر از سرانه جهانی (3/0 متر مکعب) است مبنای محاسبه قرار گیرد، در وضعیت فعلی سالانه به 15 میلیون متر مکعب چوب نیاز است که در شرایط توسعه برای یک جمعیت 100 میلیونی این نیاز به 20 میلیون مترمکعب چوب در سال افزایش می یابد. بررسی چشم اندازها با توجه به وجود ظرفیتهای زراعت چوب با استفاده از گونه های تند رشد نشان می دهد، افزایش سطح صنوبرکاری از 150 هزار هکتار در کشور به 500 هزار هکتار و بیشتر، استفاده از یافته های تحقیقاتی موسسات و مراکز پژوهشی، رعایت اصول فنی و مردمی کردن درختکاری می تواند تولید چوب کشور را به 15 تا 20 میلیون مترمکعب در سال ارتقاء دهد و از این طریق نیاز روز افزون صنایع چوبی و سلولزی را تامین و در عین حال موجب حفظ و صیانت از جنگلهای طبیعی کشور شده و امر دستیابی به توسعه پایدار زیست محیطی را قرین موفقیت خواهد نمود.

آینده پژوهی در زمینه حفظ، احیاء جنگلها و توسعه زراعت چوب Keywords:

آینده پژوهی در زمینه حفظ، احیاء جنگلها و توسعه زراعت چوب authors

جمشید مختاری

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

نبی اله یارعلی

دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پیر صوفی املشی، م. (1385) _ تین ضرورت تهیه برنامه ...
جلیلی، ع. دیگران. (1386) "راهبرد تامین پایدار مواد لیگنوسلولزی ایران، ...
سعید، ا. (1374) مبانی اقتصادی - عملی اداره جنگلها، موسسه ...
I4] شامخی، ت. (1387) "نظام پشتیبانی از توسعه زراعت چوب"، ...
عصاره، م. ح. (1387) _ زراعت چوب با توسعه صنوبرکاری ...
مدیر رحمتی، ع. ر. (1387) _ روند تحقیقات عنوبر در ...
وروزی، ا. (1387) 2 زراعت چوب تنها راه حل اساسی ...
مختاری، ج. (1376) "شناخت استعدادهای استان مازندران در زمینه زراعت ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آینده پژوهی در زمینه حفظ، احیاء جنگلها و توسعه زراعت چوب" توسط جمشید مختاری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران؛ نبی اله یارعلی، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی آینده پژوهی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جنگل، آینده پژوهی، گونه های تند رشد، چوب و سلولز، توسعه پایدار هستند. این مقاله در تاریخ 24 فروردین 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1257 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کشور ما در ردیف کشورهای با پوشش کم جنگلی قرار دارد. جنگلهای ایران که بخشی از منابع طبیعی تجدید شونده را تشکیل میدهند منابع اصلی تولید چوب و تامین کننده مواد اولیه صنایع چوبی و سلولزی کشور می باشند. در شرایط فعلی، این جنگلها توانایی تامین کلیه نیاز های کشور به مواد چوبی و سلولزی را ندارند. لذا در این ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله آینده پژوهی در زمینه حفظ، احیاء جنگلها و توسعه زراعت چوب با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.