حساسیت ارقام مختلف ذرت به علف کش های انتخابی در استان فارس

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 382

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_040

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

Abstract:

به منظور واکنش ارقام مختلف ذرت به کاربرد علف کش های انتخابی رایج در استان فارس آزمایشی به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل در سه تکرار انجام گرفت. فاکتور اصلی شامل دو رقم ذرت( 704 و 524 ) بود. فاکتور دوم شامل کاربرد علف کش نیکوسولفورون با نام تجاری کروز در سه سطح 1/5,2,2/5لیتر در هکتار) و علف کش نیکوسولفورون+ریم سولفورون با نام تجاری اولتیما( 155175 و 200 ) گرم در هکتار و زمان کاربرد2-4,6-4برگی ذرت بود. نتایج نشان داد که بین دو رقم ذرت از لحاظ صفات طول ریشه، طول ساقه، سطح برگ، وزن تر و خشک اندام هوایی و وزن تر و خشک اندام زیر زمینی اختلاف معنیداری مشاهده نگردید. همچنین مقایسات میانگین آزمون دانکنDMRT)در مورد تیمار های مختلف علف کش بر صفات ذرت نشان داد که بین تیمار های علف کش اختلاف معنی داری در سطح 5 درصد وجود داشت. به طوری که کاربرد علف کش اولتیما به میزان 200 گرم در هکتار منجر به کاهش صفات مورد بررسی در دو رقم ذرت گردید و به عبارت دیگر بر گیاه ذرت نیز تاثیر و منجر به کاهش رشد گیاه ذرت گردید .بین دو مرحله رشدی نیز اختلاف معنی داری مشاهده گردید و بیشترین میزان صفات مربوط به مرحله رشدی 4-6برگی به دست آمد. کاربرد علف کش نیکوسولفورون+ریم سولفورون(اولتیما) به میزان 200 گرم در هکتار برروی گیاه ذرت تاثیر منفی داشت و دلیل این امر احتمالا می تواند به دو صورت زیر بیان گردد. اولا میزان تجزیه علف کش در این غلظت به وسیله گیاه ذرت سریعتر انجام نشده و در نهایت علف کش نیز بر گیاه ذرت تاثیر داشته است و مربوط به مکانیسم متابولیزم علف کش در گیاه می باشد. دوما" محیط رشد گیاه نیز می تواند بر کارایی علف کش تاثیر داشته و این احتمال وجود دارد که محیط رشد گیاه برای خود گیاه نیز اثر گیاه سوزی به وجود آورده و در نتیجه این میزان علف کش بر گیاه ذرت نیز تاثیر داشته است.

Authors

رفعت السادات میرهاشمی اقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Brown, H.M. and et al.1998. Sulfonylureas. In metabolic pathways of ...
  • Johnson, WG. Defelice MS.Holman CS. 1997. Application timing affectes weed ...
  • Lieb, R. A., and A. D. Worsham. 1984. Annual ryegrass ...
  • Ort, O.2007.newer Sulfonylureas. In moderm crop protection compounds, W. Kramer ...
  • Rosales-robles E. 1993. Postemergence (Sorghum biclor) control in corm (Zea ...
  • Russell, M. and et al.2002 Sulfonylurea herbicides. Pesticide Outlook. 166-17 ...
  • _ _ _ _ ano oo0 ocience _ o6 2012 ...
  • نمایش کامل مراجع