بررسی دانش بومی استفاده از گیاه چای چوپان .Stachys lavandolifolia Vahl در ایران

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 588

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_235

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

Abstract:

همزمان با پیدایش انسان، استفاده از گیاهان دارویی نیز آغاز شده است با مطالعه در تمدن اقوام قدیمی به مصرف گیاهان دارویی به عنوان دارو، سم، مواد پاک کننده و رنگ بر می خوریم که نشان دهنده قدمت این علم در بین اقوام گذشته است. تاریخ گذشته و پیشینه تاریخی هر ملتی نشانه ای از هویت و اصلات آن ملت بوده و حافظت و نگهداری از این گنجینه گرانبها، وظیفه سنگینی است که بر عهده مردم می باشد. از جمله اینمیراث با ارزش و گرانبها اتنوبوتانی است. خانواده نعنائیان با 220 جنس و 400 گونه در دنیا تقریباً پراکنش جهانی داشته و یکی از بزرگترین و مهمترین خانواده های گیاهی محسوب می شود. جنس Stachys متعلق به خانواده نعنائیان در ایران 34 گونه دارد که 13 گونه آن بومی است که در نقاط مختلف و در ارتفاعات 1900 تا 3300 متری از سطح دریا، به صورت پراکنده و در مواردی بصورت لکه های متراکم در سطوح کم رویش دارد. فراوانی این گونه در مناطق کم شیب و به ویژه در یالهای کوهستانی بیشتر است. Stachys lavandolifolia Vahl با نام فارسی چای کوهی از گیاهان دارویی مهم در ایران که در استانهای مختلف با اسامی گوناگونی در موارد مختلف مصرف می شود. از جمله ترکیبات موجود در اسانس این گیاه می توان به میرسن (20%)، آلفا پپتن (18%) گامامورلن (13/2%)، اوژنول (7%) اشاره کرد.

Authors

مریم کشاورزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی باغبانی- گیاهان دارویی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • مظفریان 1388، شناخت گیاهان دارویی در ایران . مجموعه مقالات ...
  • گلشن پور، ف و همکاران 1391. گرات تراتوژنی عصاره هیدرو ...
  • سرشتی، م و همکاران 1391. تاثیر عصاره آبی و اتانولی ...
  • نمایش کامل مراجع