مطالعه ی تنوع ریخت شناسی جنس گزنه (Urtica L. (Urticaceae در سمال ایران

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,019

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_246

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

Abstract:

جنس گزنه با نام علمی . Urtica L متعلق به تیره Urticacea می باشد. این تیره در ایران دارای 3 جنس است که تماماً و م خصوصاً اعضای جنس . Urticacea در مناطق وسیعی در رویشگاههای مرطوب و سایه پسند به طور طبیعی انتشار دارند. برای گونه های مختلف جنس گزنه خواص دارویی متنوعی قائل هستند، به عنوان مثال در درمان قند و کم خونی، افزایش ترشح شیر در زنان و برطرف کردن دردهای روماتیسم بسیار مؤثر می باشد از همین رو تحقیقات پزشکی فراوانی بر روی آن صورت گرته است اما تحقیقات گیاه شناسی و مخصوصاً بیوسیستماتیکی بسیار ناچیزی در این راستا وجود دارد. تنوع جغرافیایی اقلیمی در گستره ی انتشار این گونه ها عامل اختلاف های مورفولوژیکی و ژنتیکی در میان آنها است. در این تحقیق ریخت شناسی برخی از صفات رویشی و زایشی گونه های این جنس جهت مطالعه ی تنوع ریختی و بررسی روابط گونه ها با یکدیگر و استفاده از این صفات در بررسی های سیستماتیکی مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور نمونه هایی از مناطق شمالی ایران (استان های گلستان، مازندران، گیلان) جمع آوری و سپس شناسایی و مورد مطالعه قرار گرفته و مشاهده شده است که گونه U.urens L جمعیت بهشهر دارای تنوع قابل ملاحظه ای در صفات دمگل و گل آذین می باشد و ازاینرو به نظر می رسد جهت آنالیز مواد مؤثره دارویی از یک ذخیره ژنتیکی متنوع در گونه از الویت ویژه ای برخوردار است.

Authors

مهلا خلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور استان مازندران- مرکز ساری

عباس قلی پور

استادیار دانشگاه پیام نور استان مازندران- مرکز ساری

فاطمه فدائی

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • جانی قربان، مهین؛ 1379؛ فلور ایران، شماره 36، تیره گزنه ...
  • Hutchinson; 1980: Urticaceae in Flora of Iraq, part 1 , ...
  • Rechinger, K. H.; 1981: Urticaceae in Flora Iranic, No. 105 ...
  • نمایش کامل مراجع