سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی میزان آلودگی فلزات سنگین در گرد و غبارهای بخشی از استان بوشهر

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 796

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

FNCAES01_175

Index date: 15 May 2014

ارزیابی میزان آلودگی فلزات سنگین در گرد و غبارهای بخشی از استان بوشهر abstract

فلزات سنگین با اتصال به ذرات گرد و غبار قادرند در مقیاس وسیعی منتشر شوند و خطرات زیستمحیطی جدی ایجاد نمایند. هدف این پژوهش ارزیابی آلودگی فلزات سنگین مانند روی و آهن در گرد و غبارهای بخشی از استان بوشهر بود. بدین منظور از شاخصهای آلودگینظیر فاکتور غنیشدگی، فاکتور آلودگی و شاخص بار آلودگی استفاده شد تا میزان آلودگی فلزات سنگین در گرد و غبارهای منطقهصنعتی عسلویه، شهر بوشهر و ترانسکت بین این دو شهر به عنوان منطقه غیر شهری تعیین گردد. 50 نمونه گرد و غبار به صورت خشک از روی برگهای نخل جمعآوری و غلظت کل روی و آهن نمونهها تعیین شد. نتایج نشان داد گرد و غبار هر سه منطقه از لحاظ عناصر روی و آهن غنی شدهاند. مقدار فاکتور آلودگی نشان میدهد که گرد و غبار منطقه عسلویه و شهر بوشهر از لحاظ عنصر روی در کلاسآلودگی زیادقرار دارد. به نظر میرسد عوامل انسانی از جمله ترافیک شهر بوشهر و گسترش صنعت در منطقه عسلویه عامل افزایش آلودگی گرد و غبارها به عنصر روی بوده است. شاخص بار آلودگی در گرد و غبارهای هر سه منطقه بالای یک است که نشان دهنده آلوده بودن گرد و غبارها به فلزات سنگین میباشد. وجود مقادیر بالای این فلزات در گرد و غبارهای اتمسفری منطقه میتواند خطرات جدی برایمردم منطقه ایجاد نماید. علاوه براین، انتقال گرد و غبار در اتمسفر و رسیدن آن به آبهای دریایی باعث ورود فلزات سنگین زیادی به درون آب دریاها میشود. داشتن بیشترین مرز آبی با خلیج فارس و نقش چشمگیر آبزیان در سبد غذایی مردم استان بوشهر، خطر آلودگی این فلزات را دو چندان میکند. بنابراین توجه جدی به رعایت استانداردهای زیستمحیطی در منطقه صنعتی عسلویه و گسترش حمل و نقل عمومی در شهر بوشهر جهت کاهش ورود آلایندهها به اتمسفر و افزایش شاخصهای سلامت ضروری به نظر میرسد

ارزیابی میزان آلودگی فلزات سنگین در گرد و غبارهای بخشی از استان بوشهر Keywords:

ارزیابی میزان آلودگی فلزات سنگین در گرد و غبارهای بخشی از استان بوشهر authors

زینب نادری زاده

دانشجو دکتری، گروه علوم خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان

شمس اله ایوبی

دانشیار، گروه علوم خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین خادمی

استاد، گروه علوم خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اطلاعات ارزشمندی از وضعیت آلودگی گرد و غبارهای معلق در ...
از جمله ترافیک شهر بوشهر و توسعه روزافزون صنعت در ...
لقی، ا، گودرزی، غ، "آنالیز ذرات گرد و غبار و ...
S. Onder, and S. Dursun, "Air borne heavy metal pollution ...
T. T. T. Duong, and B. K Lee, "Determining contamination ...
T. Sawidis, J. Breuste, M. Mitrovic, P. Psvlovic, and K. ...
P. Madejo n, T. Marano na, J. M. Murilloa, and ...
O. A. Al-Khashman, _ H. Al-Muhtaseb, and K. A. Ibrahim, ...
A. Celik, A. Kartal, A. Akdogan, and Y. Kaska, "Determination ...
S. Hojati, H. Khademi, A. Faz Cano, and A. Landi, ...
H. Yongming, D. Peixuana, C. Junjib, and E. S. Posmentier, ...
B. R. R. Seshan, U. Natesan, and K. Deepthi, "Geochemicat ...
W. Birmili, A. Allen, F. Bary, and R. Harrison, "Trace ...
atmospheric particles and influence of road traffic! Environ. Sci. Tech. ...
C. S. C. Wong, X. _ Li, and G. Zhang, ...
A. E. Al-Hurban, and A. N. Al-Ostad, "Textural characteristics of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی میزان آلودگی فلزات سنگین در گرد و غبارهای بخشی از استان بوشهر" توسط زینب نادری زاده، دانشجو دکتری، گروه علوم خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان؛ شمس اله ایوبی، دانشیار، گروه علوم خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان؛ حسین خادمی، استاد، گروه علوم خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس علوم کشاورزی و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گرد و غبار، فلزات سنگین، فاکتور غنی شدگی، فاکتور آلودگی، شاخص بار آلودگی هستند. این مقاله در تاریخ 25 اردیبهشت 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 796 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فلزات سنگین با اتصال به ذرات گرد و غبار قادرند در مقیاس وسیعی منتشر شوند و خطرات زیستمحیطی جدی ایجاد نمایند. هدف این پژوهش ارزیابی آلودگی فلزات سنگین مانند روی و آهن در گرد و غبارهای بخشی از استان بوشهر بود. بدین منظور از شاخصهای آلودگینظیر فاکتور غنیشدگی، فاکتور آلودگی و شاخص بار آلودگی استفاده شد تا میزان آلودگی فلزات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی میزان آلودگی فلزات سنگین در گرد و غبارهای بخشی از استان بوشهر با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.