ارزیابی عملکرد کانالهای پوشش بتنی درجا و پیش ساخته در شبکه های آبیاری و زهکشی (مطالعه موردی: شبکه فرعی آبیاری و زهکشی میاناب شوشترداریون 2 و 3)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,356

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IDNC04_100

تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1393

Abstract:

در راستای برنامه ریزی ها و سیاست های کلان کشور که در خصوص زیر ساخت های بخش کشاورزی مطرح می باشد،تکمیل شبکه های درجه سه از اولویت بسزائی برخوردار می باشد و استفاده از کانالهای پیش ساخته بتنی (کانالت ) درسه دههاخیر، بعنوان یکی از روشهای کارآمد در پوشش کانالهای خاکی در دستور کار مجریان دست اندر کار و مهندسین مشاور قرارگرفته است. در طی این مدت، به علت نبود مدیریت مناسب و اطلاع رسانی کافی، استفاده از کانالهای درجا که نسبت بهکانالهای پیش ساخته بتنی از کیفیت پایین تری برخوردار هستند، همچنان مورد استفاده بیشتری می باشد .در این مقاله ضمن ارائه نتایج حاصله از ارزیابی شبکه فرعی آبیاری و زهکشی میاناب شوشتر و مقایسه این شبکه ها بهصورت شبکه کانالت( نیم لوله نیم بیضی) با شبکه ثقلی اجرا شده، فرضیه های مطرح شده در کانال های پیش ساخته بتنی ازلحاظ راندمان انتقال آب و هیدرولیکی نسبت به کانال های بتنی درجا مورد مقایسه قرار گرفت . همچنین کا نال های پیشساخته از لحاظ اقتصادی نیز نسبت به کانال های بتنی درجا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج نشان می دهد باتحقیقات بعمل آمده و مقایسه طرح ها و با بررسی معایب و مزایای هردو طرح، (کانالهای بتنی درجا و کانالهای پیش ساختهبتنی ) کانالهای بتنی پیش ساخته هم از لحاظ هیدرولیکی و راندمان انتقال آب و هم از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه وبهینه تر می باشد .بنحوی که راندمان انتقال بدست آمده در کانالهای با پوشش بتن درجا در حدود 86 درصد و در کانالهایپیش ساخته در حدود 90 درصد می باشد. بنابراین با مقایسه ریالی دو شبکه نسبت به هم نشان می دهد که اجرای هر متر طول کانال بصورت پیش ساخته در حدود 1/04 میلیون ریال و درجا در حدود 1/10 میلیون ریال می باشد که اختلافی نزدیک به 5/8 درصد را نشان می دهد.

Keywords:

داریون 2و 3 میاناب شوشتر-کانال های درجا و پیش ساخته–کانالت– راندمان انتقال آب

Authors

محمود عطاری

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

عبدالرحیم هوشمند

استادیارگروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز

مهدی قمشی

استادیار گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :