سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدل ارزیابی تاب‌آوری مراکز درمانی در برابر زلزله

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,033

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INDM05_111

Index date: 1 June 2014

مدل ارزیابی تاب‌آوری مراکز درمانی در برابر زلزله abstract

سوانح طبیعی، به ویژه زلزله همواره جوامع بشری را تهدید نموده و خسارات هنگفت مالی و جانی به جای گذاشته‌اند. امروزه پایدار سازی شهرها در برابر سوانح و نیز مهار خسارات و تبعات ناشی از آن‌ها، یکی از مهم‌ترین مسائل پیش روی مسئولان شهری است. بسیاری از منابع علمی، پایداری شهر را مترادف با "تاب‌آوری شهر در برابر خطرها" دانسته‌اند، بنابراین برای دست‌یابی به شهر پایدار، می‌بایست ارتقاء تاب‌آوری شهر به خصوص در مورد زیرساخت‌های حیاتی، مورد توجه ویژه قرار گیرد. از آنجا که مراکز درمانی به عنوان شاخص‌ترین تسهیلات حیاتی امدادرسان به شهر، نقش اصلی را در مقابله با خسارات جانی ناشی از سوانح ایفا می‌نمایند، از اولویت بالاتری برای بررسی و ارتقاء تاب‌آوری برخوردار خواهند بود.علیرغم تأکید جوامع بین‌المللی بر اهمیت این موضوع، مستندات موجود در این زمینه محدود بوده و شیوه یا مدل‌های قابل توجهی برای ارزیابی تاب‌آوری مراکز درمانی شهر در برابر زلزله معرفی نشده است. لذا در این پژوهش، با هدف دست یابی به این مهم، تاب‌آوری شهر رفسنجان در برابر خسارات جانی ناشی از زلزله با تأکید بر سامانه درمانی شهر، به عنوان نمونه مطالعاتی مورد ارزیابی قرار گرفت.برای انجام این ارزیابی، پس از تعیین محتمل‌ترین سناریوی وقوع زلزله در منطقه، در فاز اول میزان خسارات جانی زلزله توسط نرم افزار منبع باز QLARM تخمین و سپس قابلیت ارائه خدمات درمانی به مصدومین سانحه، توسط بیمارستان‌های شهر با استفاده از چک لیست اصلاح شده HSI سازمان بهداشت جهانی، به عنوان فاز دوم مطالعه ارزیابی شد. در نهایت با مقایسه نتایج حاصل از دو فاز مذکور، نسبت به ارزیابی تاب‌آوری اقدام گردید.این مطالعه در قالب پایان نامه دانشجویی منتج به ابداع مدلی کاربردی برای ارزیابی تاب‌آوری شهر در برابر خسارات جانی ناشی از زلزله گردید.

مدل ارزیابی تاب‌آوری مراکز درمانی در برابر زلزله Keywords:

مدل ارزیابی تاب‌آوری مراکز درمانی در برابر زلزله authors

محمدامین اسکندری

کارشناس ارشد مدیریت بحران، سازمان تامین اجتماعی

اسماعیل شیعه

دکتری شهرسازی، استاد دانشگاه علم و صنعت ایران

کیومرث حبیبی

فوق دکتری شهرسازی،عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان

wyss max

مدیرعامل آژانس جهانی WAPMERR

مقاله فارسی "مدل ارزیابی تاب‌آوری مراکز درمانی در برابر زلزله" توسط محمدامین اسکندری، کارشناس ارشد مدیریت بحران، سازمان تامین اجتماعی؛ اسماعیل شیعه، دکتری شهرسازی، استاد دانشگاه علم و صنعت ایران؛ کیومرث حبیبی، فوق دکتری شهرسازی،عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان؛ wyss max، مدیرعامل آژانس جهانی WAPMERR نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران های طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مراکز درمانی، تاب آوری، ارزیابی تاب آوری، زلزله هستند. این مقاله در تاریخ 11 خرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1033 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سوانح طبیعی، به ویژه زلزله همواره جوامع بشری را تهدید نموده و خسارات هنگفت مالی و جانی به جای گذاشته‌اند. امروزه پایدار سازی شهرها در برابر سوانح و نیز مهار خسارات و تبعات ناشی از آن‌ها، یکی از مهم‌ترین مسائل پیش روی مسئولان شهری است. بسیاری از منابع علمی، پایداری شهر را مترادف با "تاب‌آوری شهر در برابر خطرها" دانسته‌اند، ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مدل ارزیابی تاب‌آوری مراکز درمانی در برابر زلزله با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.