ضرورت توجه به طب سنتی ایران جهت توسعه مناطق محروم

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 624

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

KRESEARCH01_118

تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393

Abstract:

با توجه به اینکه مکتب طب سنتی ایران ریشه ده هزار ساله دارد و هم‌چنین با توجه به پتانسیل‌های ویژه آن اگر به درستی شناخته شود می‌تواند زمینه‌ساز توسعه کشور و به خصوص مناطق محروم شود. شش اصل ضروری (سته ضروریه) برای برقراری و تداوم حیات شامل آب وهوا، خوردن و آشامیدن، حرکت و سکون بدنی، حرکت و سکون نفسانی (شادی، خشم و...) خواب و بیداری و احتباس و استفراغ می‌باشد. در این بین توجه به 3 اصلی اول ذکر شده در فوق می‌تواند موجب توسعه مناطق محروم گردد. طب سنتی ایران با راهکارهای کاربردی چگونگی رسیدن به هوای پاک و سالم، مسکن مناسب، تغذیه مفید و فعالیت بدنی به اندازه را فراهم می‌نماید و با تأمین ضروریات زندگی موجب حفظ صحت و تندرستی می‌گردد. در نتیجه، این انسان سالم از بعد جسمانی و نفسانی می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت متناسب با فرهنگ ایرانی – اسلامی و توسعه پایدار و پویا باشد. هم‌چنین طب سنتی ایران با راهکارهای ارزان و ساده در زمینه درمان نیز اقدامات مفیدی انجام می‌دهد. برای تأمین داروهای مناسب، مناطق محروم با توجه به شرایط آب و هوایی می‌توانند تولید گیاهان دارویی موثر و در عین حال ارزان‌قیمت را در دستور کار خود قرار دهند تا هزینه‌های درمانی به حداقل برسد و بودجه آن صرف بخش حفظ‌الصحه و تولید گردد. مهمترین اقدام برای رسیدن به این هدف، اموزش عمومی و فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ‌الصحه می‌باشد که نیازمند اتحاد و همبستگی مردم و کمک‌های مادی و معنوی سازمان‌های دولتی می‌باشد.

Authors

مرضیه قرائتی

PhD طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شاهد،

ملیحه تبرایی

hD طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بوعلی، سینا (2005 م)؛ القانون فی الطب، تحقیق: ابراهیم شمس‌الدین، ...
  • جرجانی، سیداسماعیل (1384)؛ اغراض‌الطبیه و المباح‌العلائیه، جلد اول، تهران: موسسه ...
  • چالش‌ها و راهکارهای توسعه درمناطق محروم دانشگا زاد اسامی واحد ...
  • نمایش کامل مراجع