تاثیرمعماری برروندتوسعه ی فرهنگ شهروندان

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 432

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ACUM01_066

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1393

Abstract:

فرهنگ را در تعریفی کلی می توان محصول تلاشهای متفاوت انسان در راه خلق و آفرینش دانست که از آزادی عمل واراده او سرچشمه میگیرد. مجموعه آداب، عقاید، باورها و سنن یک جامعه که عمدتاً از دورن منبعث شده و در بدو امر نیز درون را تحت تاثیر قرار می دهند، فرهنگ را به وجود می آورند. گرایش اساسی کمال طلبی پایه ریز شالوده فرهنگهاست. کمال طلبی زیر بنای جهان بینی فرهنگی را ساخته و مبانی فکری و نظری آن را تنظیم میکند. و این مبانی به نوبه خود اقدام به ارایه کالبدها و قوالبی در عرصه جوامع می نمایند که نمودی از آن زیر ساختها به شمار می آیند. ادبیات، هنر، مذاهب، عرف ، سنت و … از جمله مجاری تبلور یافتن روح فرهنگ یک جامعه میباشد و از این میان روی صحبت ما هنر و در میان ارکان هفت گانه آن تکیه برمعماری به عنوان یکی از عمده ترین محورهایی که درعین بر آوردن نیاز انسان به سر پناه و محیط مصنوع ، رابطه ای تنگاتنگ با فرهنگ برقرار میسازد، میباشد.معماری به عنوان یک پدیده اجتماعی از فرهنگ نشأت گرفته و بر آن تاثیر میگ ذارد و آینهای است از اندیشه های انسان در رابطه با فضا، زیبایی شناسی، و فرهنگ. به همین سبب سبک معماری هر دوره انعکاسی از فرهنگ و هنر آن محسوب میشود و با دگرگونیهائی که در سایر عرصه های زندگی و هنر به وقوع میپیوندد، متناسب است و هر سبک جدید معماری بر اصول، ر وشها و سنتهای سبک پیشین استوار است، به همین خاطر بین سبکهای گوناگون معماری رابطهای استوار وجود دارد و مرزبندی بین آنها دشوار به نظر میرسد.

Authors

علی علایی

دکتری معماری عضوهیئت علمی آموزشکده فنی و حرفه ای سما دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مدیرگروه معماری دانشگاه علوم و تحقیقات واحد کرمانشا

علی اکبر نیازی

دانشجوی کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمانشاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • . محمدجواد مهدوی‌نژاد، حکمت معماری اسلامی، جست‌وجو در ژرف‌ساخت‌های معنوی ...
  • منصور فلامکی، مرمت شهری، چشم‌اندازها و نگرانی‌ها، فصلنامه‌ی هفت‌شهر، شمارهی ...
  • جهانشاه پاکزاد، سیمای شهر، آنچه کوین لینچ از آن می‌فهمید، ...
  • آنتونی گیدنز، پیامدهای مدرنیت، ترجمه‌ی محمد ثلاثی، تهران، نشر مرکز، ...
  • پاتریک نولان و گرهارد لنسکی، مقدمه‌ای بر جامعه‌شناسی کلان، تجمه‌ی ...
  • محمد ش‌زاده، رابطه‌ی هویت، سنت معماری ایران با مدرنیسم و ...
  • محمدجواد مهدوی‌نژاد، حکمت معماری اسلامی، جست‌وجو در ژرف ساخت‌های معنوی ...
  • الهام پرویزی، معماری ملی ا دیدگاه هویت فرهنگی، مجله‌ی مطالعات ...
  • نمایش کامل مراجع