نقش اسید سالیسیلیک در بهبود مقاومت به شوری از طریق تأثیر بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و بایوشیمیایی گیاه نعنافلفلی (Mentha (piperita L

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 767

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF01_1187

تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393

Abstract:

بخش قابل توجهی از اکوسیستم‌های طبیعی و زراعی دنیا تحت تنش شوری قرار دارند. شوری خاک و آب از عوامل کاهش‌دهنده رشد و عملکرد بسیاری از محصولات کشاورزی محسوب می‌شود. سالیسیلیک اسید یک ترکیب فنلی است که پس از افزودن به سطح بیرونی بسیاری از گیاهان پروتئین‌های مرتبط با تنش را به رمز در می‌آورد و باعث ایجاد مقاومت می‌گردد. به منظور ارزیابی اثر سالیسیلیک اسید و شوری بر خصوصیات فیزیولوژیکی و بایوشیمیایی گیاه دارویی نعنا فلفلی (Mentha piperita) آزمایشی با پنج سطح سالیسیلیک اسید (0، 5، 10، 50، 100، ppm) و سه سطح کلرید سدیم (0، 75، 125، mM) به صورت فاکتوریل و بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. در پایان آزمایش خصوصیات نشت الکترولیت، محتوای رطوبت نسبی، میزان آنتوسیانین، ظرفیت آنتی‌اکسیدانتی، کلروفیل a، b، کل و کاروتنوئید مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از برهمکنش تیمار شوری و سالیسیلیک اسید نشان داد که با افزایش سطح شوری تا سطح 125 میلی‌مولار، میزان آنتوسیانین، محتوای رطوبت نسبی، کلروفیل a، b، کل و کاروتنوئید نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی‌داری پیدا کرد درحالیکه ظرفیت آنتی‌اکسیدانتی ونشت الکترولیت افزایش یافت. محلول‌پاشی برگی سالیسیلیک اسید از طریق افزایش محتوای رطوبت نسبی برگ، منجر به حفظ تورم و حجم برگ می‌شود و غشای سلولی را محافظت می‌کند.

Authors

عطیه ساعدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد

مجید عزیزی

دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

حسین آرویی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :