مکان یابی مناطق مناسب دفن پسماندهای پرتوزا در محدوده استان یزد با نگرشی ویژه بر پارامترهای زمین شناختی و زیست محیطی با استفاده از GIS

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,091

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ECONF01_555

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

Abstract:

به دنبال کاربرد روز افزون موادپرتوزاد در مراکز تحقیقاتی، پزشکی، صنعتی و نیروگاه های هسته ای، حجم قابل توجهی از پسماندها تولید می شود که با توجه به آلوده بودن این مواد در صورت عدم نگهداری صحیح، خسارات جبران ناپذیری به اکوسیستم وارد خواهد شد. لذا انتخاب مکانی صحیح جهت دفن این مواد از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. در این راستا مطالعات و بررسی های زمین شناختی جهت انتخاب مناطق دفن پسماندهای پرتوزا ضروری بوده و تناسب این ویژگی ها در ارتباط با عملکرد طولانی مدت سیستم دفع زباله های اتمی بایستی مدنظر قرار گیرد. دفن پسماندهای پرتوزا همانند هر پروژه مهندسی دیگر، به اطلاعات پایه و برنامه ریزی دقیق نیازمند است. انتخاب فاکتورهای متعدد سبب تعداد لایه های اطلاعاتی شده و کوشش ها برای یافتن راه حلی مناسب جهت تحلیل و نتیجه گیری صحیح، پژوهشگران را به سمت و سوی استفاده از سیستمی سوق می دهد که علاوه بر دقت بالا از سهولت و سرعت عمل خوبی برخوردار باشد. امروزه سیستم ها یا اطلاعات جغرافیایی، قابلیت گسترده ای در بررسی های زمین شناختی و برنامه ریزی های زیست محیطی دارند. در این پژوهش ضمن استفاده از تصاویر ماهواره ای، عکس های هوایی، نقشه های زمین شناسی و توپوگرافی، شیب منطقه، نقشه کاربری اراضی، نقشه زمین لغزش، نقشه خطوط ارتباطی، لایه فاصله از مراکز جمعیتی، نقشه خاک منطقه، نقشه شبکه هیدروگرافی و آب های زیرزمینی، جهت باد غالب و ... برای مکان یابی محل دفن پسماندهای پرتوزا در محدوده استان یزد استفاده خواهد شد.

Authors

جلیل ایرانمنش

عضو هیات علمی پژوهشکده چرخه سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی، ایران

مرتضی رضایی

کارشناس پژوهشکده چرخه سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی، تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رضوی. م. ح. 1372، متامورفیسم و ماگماتیسم منطقه ساغند یزد ...
  • سامانی و همکاران، 1378. فلزایی پرکامبرین در ایران مرکزی (بخش ...
  • متقیان و وثوقی عابدینی. 1368. مطالعه پتروگرافی ژنتیکی سنگ های ...
  • Berberian, M. King, GCP. 1981.Towards a pa leogeography and tectonic ...
  • Huckriede.R, Kursten.M and VenzlaffH, (1962), Zurgeologie des Geb ietsZwischen Kerman ...
  • Stocklin, J. 1968. Structural history and tectornics of Iran.A review, ...
  • نمایش کامل مراجع