سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تجلی هندسه جاویدان در پایداری معماری اسلامی ایران

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,208

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GUPSD01_0178

Index date: 12 July 2014

تجلی هندسه جاویدان در پایداری معماری اسلامی ایران abstract

پایداری، عاملی است که موجب آرامش و تداوم زندگی با کیفیت در طول زمان است. این مقوله در زمینه های متفاوتی مورد ارزیابی و بررسی قارر گرفته و م عماری به عنوان کالبدی برای زندگی انسان می تواند یکی از مهمترین زمینه های بروز آن باشد. معماری ایرانی که یکی از غنی ترین نمونه های معماری بومی با دستاوردهای فرمی و نیارشی قابل ذکر در جهان است، در گذر دوران اسلامی به یکی از نمونه های موفق معماری مفهومی، معناگرا و عرفانی بدل شد. در واقع آنچه که در معماری اسلامی به عنوان یکی از عناصر ماندگار، می توان از ان یاد کرد، ابدیت و ازلیتی است که معمار مسلمان، به واسطه اعتقاد به خلیفه الله بودن و بینشی که این اعتقاد در او ایجاد می کند می تواند در کالبد بنا، جاری کند. اما سوال این است که این تداوم و هماره زنده بودن، از چه چیز ناشی می شود و چگونه در کالبد بنا جاری می گردد؟ در این مقاله ضمن معرفی مختصر از معماری پایدار به بررسی مصادیق جلوه های پایداری در تفکر و جهان بینی اسلامی و تأثیری که بر هنر و معماری این مرز و بوم داشته، سعی در آشنایی با مفهومی ازلی تحت عنوان ه ندسه جاویدان شده است. هندسه معماری ایرانی به خصوص در بناهای مذهبیدر ذهن ایرانیان با هویت برای معماری اسلامی پیوند خورده است. حال این سوال مطرح می گردد که فلسفه وجودی این هندسه چیست، که تبدیل به گونه ای هویت برای معماری اسلامی شده است. هندسه ای که الگوی اصلی آن خداوند متعال است و معمار مؤمن مسلمان سنتی نیز آن را در فعل خویش متجلی ساخته است. بی شک یکی از عوامل تمایز معمار سنتی و معمار امروز همین هندسه ازلی است که سبب شده بناهای اسلامی در دوران جدید، پایداری و اخلاص لازم مثل گذشته را نداشته باشند. در روند این ن وشتار، تحلیل رابطه صورت و معنا، در پی آن مبانی عرفانی و معانی مورد توجه در صور و زمینه های موجود معرفی گردیده و معانی با استفاده از خود صورت بیان می شوند. بدین ترتیب، در پایان همه امور ختم می شوند به اصل توحید و توجه به حضرت حق.

تجلی هندسه جاویدان در پایداری معماری اسلامی ایران Keywords:

تجلی هندسه جاویدان در پایداری معماری اسلامی ایران authors

مهنوش سپهری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- اردلان، نادر، (1380)، حس وحدت، ترجمه حمید شاهرخ، نشر ...
- اکبری، فاطمه و همکاران، (1389)، معرفت روحانی و رمزهای ...
- ایمنی، ع‌الیه، (1389)، بنیاد نمادین در تزئینات معماری اسلامی، ...
- بلخاری قهی، حسن، (1384)، مبانی عرفانی هنر و معماری ...
- بورکهارت، تیتنوس، (1376)، مبانی هنر اسلامی، ترجمه امیر نص‌ی، ...
- بورکهارت، تیتوس، (1369)، مبانی هنر معنوی، انتشارات سروش، تهران. ...
- بورکهارت، تیتوس، (1356)، هنر اسلامی (زبان و بیان، ترجمه ...
- بورکهارت، تیتوس، (1376)، هنر مقدس، ترجمه جلال ستاری، انتشارات ...
- پوپ، آرتور، (1388)، معماری ایران، ترجمه زهرا قاسم علی، ...
- خان محمدی، مرجان، (1389)، «ریشه های پایدار در معماری ...
- رهنورد، زهرا، مقدمه‌ای بر حکمت هنر اسلامی، نشریه هنرهای ...
- سلطانی، علی و همکار، (1390)، شهر اسلامی تا شهر ...
- شهیدی، شریفی و همکاران، (1388)، نقش خدامحوری در شکل ...
- عرفانیان، جوادو همکار، «رابطه بین صورت و معنا در ...
- علی آبادی، محمد، (1386)، هندسه آسمانی در معماری اسلامی، ...
- نادری فر، حمید رضا و همکاران، (1389)، هندسه معناگرا ...
- نجیب اوغلو، گر لو، (1379)، هندسه و تزئین در ...
- نظیف، حسن، (1392)، پایداری اندام های معماری ایرانی در ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تجلی هندسه جاویدان در پایداری معماری اسلامی ایران" توسط مهنوش سپهری، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تفکر پایداری، معماری اسلامی ایران، هندسه جاویدان، نور، رمزهای هندسی، وحدت در معماری هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1208 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پایداری، عاملی است که موجب آرامش و تداوم زندگی با کیفیت در طول زمان است. این مقوله در زمینه های متفاوتی مورد ارزیابی و بررسی قارر گرفته و م عماری به عنوان کالبدی برای زندگی انسان می تواند یکی از مهمترین زمینه های بروز آن باشد. معماری ایرانی که یکی از غنی ترین نمونه های معماری بومی با دستاوردهای فرمی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تجلی هندسه جاویدان در پایداری معماری اسلامی ایران با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.