سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی شاخص های پایدار با ساختار کالبدی بازارهای سنتی اصفهان

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,949

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CCHFGG01_029

Index date: 16 July 2014

بررسی تطبیقی شاخص های پایدار با ساختار کالبدی بازارهای سنتی اصفهان abstract

معماری سنتی ایران دارای ویژگیهای خاصی میباشد که مسایل زیباشناختی و زیست محیطی را در طراحی خود در نظر گرفته است. این اصول در ابنیه سنتی ایران مانند خانه های مسکونی و در فضاهای شهری مانند بازار، مسجد و مدرسه دیده میشود . معماری پایدار سعی مینماید آسایش را برای کاربران از نظر اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست فراهم آورد. بسیاری از ابنیه سنتی ایرانی که اصول پایداری بر طراحی آنها حکمفرما میباشد؛ در بافت قدیم شهر قرار دارند. با توجه به اینکه این اصول در معماری معاصر ایران کمتر لحاظ میشود؛ حفظ این ابنیه و بافت تاریخی قدیم شهرها ضروری میباشد. با بازخوانی اصول پایداری که در عناصر معماری و شهری در ایران استفاده شده است؛ میتوان به ارتقا کیفیت معماری معاصر در ایران کمک نمود. در این مقاله سعی بر آن است که به بررسی بازار قیصریه اصفهان به عنوان یک عنصر پایدار شهری پرداخته شود. به منظور دستیابی به این هدف ابتدا مفاهیم مرتبط با معماری پایدار و اصول آن را بررسی و سپس به بیان اصول معماری پایدار که در طراحی بازار قیصریه استفاده شده است، پرداخته میشود.بر اساس بیافته های این تحقیق بازار سنتی قیصریه اصفهان یک عنصر پایدار در شهر اصفهان محسوب می شود که تمامی شاخص های پایداری در آن به چشم می خورد و این عنصر همچون الگویی برای طراحان آینده ایفای نقش می کند ، که حفظ و نگهداری این آثار به عنوان میراث ملی از جمله وظایف تک تک ما محسوب می شود. روش تحقیق از نوع توصیفی ، تحلیلی و روش گرد آوری اطلاعات با استفاده از منابع کتابخانه ای ،اسنادی و میدانی می باشد.

بررسی تطبیقی شاخص های پایدار با ساختار کالبدی بازارهای سنتی اصفهان Keywords:

بررسی تطبیقی شاخص های پایدار با ساختار کالبدی بازارهای سنتی اصفهان authors

حامد بهزادی پور

پژوهشگر دکتری شهرسازی دانشگاه فنی وین

سیده محدثه حسنی قاضی محله

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

مرضیه السادات محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مکنون .رضا.تحقیقات در فرایند توسعه پایدار.فصلنامه رهیافت.شماره17 _ 1376، ...
کاک نیلسن .هاگلر.معماری همساز با اقلیم اصول طراحی زیست محیطی ...
محمودی .محمد مهدی.ن.نیک مقدم.نیلوفر.کاهش آلودگی ناشی از توسعه مسکن با ...
لنگ.جان.آفرینش نظریه معماری نقش علوم رفتاری در طراحی محیط.ترجمه عینی ...
سلطان زاده، حسین، بازارهای ایرانی، دفتر پژوهشهای فرهنگی 1380، پور ...
جهاد دانشگاهی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، بازارهای ایرانی تجربه ...
زنگی آبادی، علی، محمدی، جمال و زیرک باش، دیبا، (1385)، ...
قبادیان "بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران 22 _ چاپ سوم، ...
Williams on, Undrestanding Sustainable Architecture , London : Spon Press, ...
Li, W., (2011), Sustainable design for low carbon architecture, Procedia ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی شاخص های پایدار با ساختار کالبدی بازارهای سنتی اصفهان" توسط حامد بهزادی پور، پژوهشگر دکتری شهرسازی دانشگاه فنی وین؛ سیده محدثه حسنی قاضی محله، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود؛ مرضیه السادات محمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی همایش تغییر اقلیم و راهی به سوی آینده پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شاخص های پایداری، پایداری اجتماعی، پایداری اقتصادی، پایداری محیطی، بازار قیصریه اصفهان هستند. این مقاله در تاریخ 25 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1949 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری سنتی ایران دارای ویژگیهای خاصی میباشد که مسایل زیباشناختی و زیست محیطی را در طراحی خود در نظر گرفته است. این اصول در ابنیه سنتی ایران مانند خانه های مسکونی و در فضاهای شهری مانند بازار، مسجد و مدرسه دیده میشود . معماری پایدار سعی مینماید آسایش را برای کاربران از نظر اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست فراهم آورد. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی شاخص های پایدار با ساختار کالبدی بازارهای سنتی اصفهان با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.