فسفر در جیره غذائی گاوان شیری

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,109

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ANIMALN01_064

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

Abstract:

فسفر یکی از عناصر معدنی است که مطالعات زیادی بر روی آن صورت گرفته و در عملکرد های بدن دارای نقش بسیارحیاتی است. در تغذیه نشخوارکنندگان فسفر نقش اساسی را در تولید گاو شیری ایفا می کند. در بدن حیوان در حدود 35 درصد ازفسفر در اسکلت یافت می شود که نقش اصلی آن در تشکیل استخوان ها و دندان است. کمبود فسفر نسبت به تمامی عناصر معدنی دیگر بسیار گسترده است و زندگی گله گاوان را تحت تأثیر قرار می دهد. میزان فسفر در جیره غذائی باید با کلسیم کافی وویتامینDمتعادل شود تا رشد، تولید، آبستنی و شیرواری در گاو حاصل شود. چالش اصلی برای طرح ریزی یک جیره با میزان فسفر کافی است به گونه ای که نیاز های غذائی گاو تأمین گردد در حالیکه ترشح فسفر به محیط بیرون به حداقل برسد. برخی از مقالات وجود ارتباط میان جذب فسفر و ترشح آن را در گاو شیری بررسی کرده اند. گاوان جوان و حیوانات در حال رشدنسبت به گاوان بالغ به میزان بیشتری فسفر نیاز دارند. حیوانات آبستن و شیروار نیز فسفر بیشتری نسبت به بقیه نیاز دارند. میزانمورد نیاز فسفر برای انرژی نگهداری، رشد، شیرواری و آبستنی به فاکتور های بسیاری وابسته است. برای گاوان شیری نسبتکلسیم به فسفر حیاتی بوده و2/4 به 7 در گاو شیروار است. فسفر عملکرد تولید مثل را در سیکل تولید مثل افزایش می دهد دوره های نامنظم فحلی می تواند در ارتباط با کمبود فسفر به میزان متوسط باشد. ناباروری حاصل در اثر سطح حاشیه ای فسفر وآن استروس در نتیجه سطح پائین تر از حد معمول فسفر است. افزایش فسفر سبب افزایش میزان باروری، میزان گوساله زائی، میزان رشد گوساله شده و در صورتی که در مرتع استفاده شود ظرفیت چرا را با لاتر می برد

Authors

شاهین حاجی قهرمانی

دانشگاه محقق اردبیلی- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Karn JF.2001 .Phosphorus nutrition of grazing cattle: a review. Animal ...
  • Care A.D.1994. The absorption of phosphate from the digestive tract ...
  • Chase L.E. 2008. Phosphorus nutrition of dairy cattle. Tri-state dairy ...
  • نمایش کامل مراجع