سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تراکمهای مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت سینگل کراس 704 تحت شرایط تنش خشکی در شهرستان کرمانشاه

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 608

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCNCA02_092

Index date: 5 September 2014

اثر تراکمهای مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت سینگل کراس 704 تحت شرایط تنش خشکی در شهرستان کرمانشاه abstract

یکی از مهم ترین عواملی که باعث کاهش تولید گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک می شود کمبود آب در مراحل رشد است. بنابراین افزایش عملکرد ذرت مستلزم شناخت روش های مدیریتی مناسب است که از جمله این روش ها می توان به انتخاب تراکم مناسب و رژیم های مناسب آبیاری اشاره نمود.لذا به منظور بررسی اثر تراکمهای مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت سینگل کراس 704 تحت شرایط تنش خشکی،آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در اردیبهشت 1391 در مرکز آموزشی پژوهشی دانشگاه آزاد کرمانشاه اجرا گردید. در این آزمایش تنش کمبود آب از طریق تنش قطع آب در مراحل رشد رویشی به عنوان عامل اصلی در چهار سطح شامل قطع آبیاری در مرحله هشت برگی، دوازده برگی، ظهور گل تاجی و آبیاری مطلوب و تراکم ذرت در سه سطح 70200 بوته در هکتار (فاصله بوته بر روی ردیف 14/5 سانتی متر)، 78500 بوته در هکتار (فاصله بوته بر روی ردیف 17 سانتی متر) و 92000بوته در هکتار(فاصله بوته بر روی ردیف 14/5سانتی متر) در کرت های فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که عدم آبیاری در مرحله ظهور گل تاجی در مقایسه با سایر تیمارها اثر کاهنده بیشتری بر عملکرد دانه و شاخص برداشت دارد. بیشترین و کمترین عملکرد دانه به ترتیب مربوط به تیمار آبیاری مطلوب با تولید 11750 کیلوگرم در هکتار و تیمار عدم آبیاری در مرحله ظهور گل تاجی با تولید 7887کیلوگرم در هکتار بود. با افزایش تراکم عملکرد دانه، شاخص برداشت کاهش یافتند. تیمار تراکم 70200 بوته در هکتار و آبیاری مطلوب با تولید 12880 کیلوگرم در هکتار در بالاترین سطح قرار گرفت و تیمار تراکم 92000 بوته در هکتار و تنش خشکی در مرحله ظهور گل تاجی با تولید 6531 کیلوگرم در هکتار در پایین ترین مرتبه بود. تنش کمبود آب در هر مرحله از رشد ذرت بویژه مرحله ظهور گل تاجی باعث افت قابل توجهی در عملکرد شد و زمانی این افت، افزایش بیشتری یافت که تراکم بوته نیز افزایش یافت.

اثر تراکمهای مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت سینگل کراس 704 تحت شرایط تنش خشکی در شهرستان کرمانشاه Keywords:

تنش خشکی , تراکم , عملکرد و اجزای عملکرد , ذرت

اثر تراکمهای مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت سینگل کراس 704 تحت شرایط تنش خشکی در شهرستان کرمانشاه authors

الناز لشنی زند

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

امین فرنیا

استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

کیوان شمس

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Abo-El-Kheic M. S. A. and Mekki B B. 2007. Response ...
Cakir, R. 2004. Effect of water stress at different development ...
Brien, J., 2007. Dry condition Effect of corn growth and ...
Hassan, A. A. 2000. Effect of plant population on yield ...
Harper, J. L. 1983. Approaches to the study of plant ...
Deen. 2004. Response of corn grain yield to spatial and ...
N ourmoh ammadi _ GH., Siadat, A., and Kashani, A. ...
Pandey R.K., J.W., Marienville and A. Adum. 2000. Deficit irrigation ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر تراکمهای مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت سینگل کراس 704 تحت شرایط تنش خشکی در شهرستان کرمانشاه" توسط الناز لشنی زند، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد؛ امین فرنیا، استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد؛ کیوان شمس، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تنش خشکی،تراکم،عملکرد و اجزای عملکرد،ذرت هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 608 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از مهم ترین عواملی که باعث کاهش تولید گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک می شود کمبود آب در مراحل رشد است. بنابراین افزایش عملکرد ذرت مستلزم شناخت روش های مدیریتی مناسب است که از جمله این روش ها می توان به انتخاب تراکم مناسب و رژیم های مناسب آبیاری اشاره نمود.لذا به منظور بررسی اثر تراکمهای ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی ذرت و تنش خشکی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اثر تراکمهای مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت سینگل کراس 704 تحت شرایط تنش خشکی در شهرستان کرمانشاه با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.