تأثیر قارچ مایکوریزا آربسکولار و باکتری برادی ریزوبیوم ژاپونیکوم در سطوح مختلف کود فسفره بر تعداد، وزن تر و وزن خشک گره های تثبی تکننده ازت در ریشه گیاه سویا رقم کتول

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 675

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA02_190

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

امروزه با توجه به استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی که علاوه بر تخریب خاک سبب کاهش کیفیدت محصولات کشاورزی شده است، کاربرد میکروارگانیزم های مفید خاک کمک مؤثری در جهت کاهش این اثرات مخرب و افزایش عملکرد گیاهان زراعی بویژه در شرایط نامساعد محیطی به شمار می رود. یکی از عمده ترین محصولات زراعی در ایران سویا است که با توجه به ضرورت تولید روغن های خوراکی در داخل کشور از اهمیت کمی و کیفی ویژهای برخوردار می باشد. این تحقیق در تابستان سال 1391 با هدف بررسی اثرات قارچ مایکوریزا و باکتری برادیریزوبیوم ژاپونیکوم بر روی تعداد و وزن گره های تثبیت کننده ازت در ریشه گیاه سویا رقم کتول در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان انجام گردید. به این منظور بصورت کرت های دو بار خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی سه سطح مدایکوریزا ( 0، Glomus intraradices، Glomus mosseae )، دو سطح استفاده و عدم استفاده از باکتری و سه سطح فسفر خالص( 0،1.32،2.64گرم در مترمربع) در سه تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر هر یک از تیمارهای مایکوریزا، باکتری و فسفر و اثرات متقابل آنها بر روی تعداد، وزن تر و وزن خشک گره های تثبیدت ازت در ریشه سویا معنی دار بود. بین سطوح مختلف کلیه تیمارها نیز در تمام صفات گره تفاوت معنی داری مشاهده گردید مگر در تعداد گره که اختلاف بین دو گونه مایکوریزا و دو سطح فسفر بکار برده شده معنی دار نبود. بطدورکلی می توان نتیجه گرفت که کاربرد توأم باکتری و مایکوریزا از طریق تشدید اثرات یکدیگر و افزایش تعداد و بویژه وزن گره های سالم و مؤثر منجر به افزایش تثبیت ازت، جذب فسفر و سایر عناصر و در نهایت افزایش عملکرد گیاه و کداهش مصرف کودهای شدیمیایی سنتتیک خواهد شد.

Authors

متانت دماوندی

دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس

حسین صبوری

دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس

عباس بیابانی

دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس

سامیه رییسی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پیرولی بیرانوند، ن.، و عباسعلیان، ح. 1386. افزایش تثبیت بیولوژیک ... [مقاله کنفرانسی]
  • شکوه فر، ع، شهولی، ر.، و قدرتی، غ. 1387. ارزیابی ...
  • Giri, B., and Mukerji, K. G. 2004. Mycorrhizal inoculant alleviates ...
  • Hernandez, A., and Herandez A. N. 1996. Effect of the ...
  • Lombardo, D. R. 1991. Nitrogen fixation in legumes. Production of ...
  • Meghvansi, M. K., Prasad, K., Harwani, D., and Mahna, S. ...
  • Sa inz, M. _ Taboada-Cas _ M. T. , _ ...
  • Solaiman, A. R. M., Rabbani, M. G., and Moll, M. ...
  • Sy1via, I. W. , and _ S. E. 1992. Vesi ...
  • نمایش کامل مراجع