سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر برگ زدایی بر تخصیص مواد فتوسنتزی در ذرت دانه ای (Zea mays L.) هیبرید SC704

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 783
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT10_308

Index date: 17 October 2014

اثر برگ زدایی بر تخصیص مواد فتوسنتزی در ذرت دانه ای (Zea mays L.) هیبرید SC704 abstract

به منظور بررسی رو ابط مبدا- مقصد در ذرت دانه ای (هیبرید SC704) پژوهشی مزرعه ای به مدت دو سال زراعی (سال های 86 و 1385 ) در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز صورت گرفت . آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلو ک های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد . فاکتور ها شامل : الف) زمان برگ زدایی در چهار سطح : از زمان پیدایش نیمی از ابریشم ها، با فاصله زمانی هر ده روز یک بار و ب ) شدت برگ زدایی در سه سطح : صفر، 50 و 100 % برگ های هر بوته در نظر گرفته شد . ویژگی ها ی ظاهری و فیزیولوژیک از جمله طول بلال، تعداد دانه در ردیف بلال، وزن هزار دانه و وزن خشک ساقه و بلال طی فصل رشد بر اساس نمونه برداری های مکرر اندازه گیری شدند . بیشترین وزن خشک بلال و وزن هزار دانه از تیمار 50 % برگ زدایی به ترتیب 51/46 گرم و 103 گرم به دست آمد . با تاخیر در برگ زدایی روندی افزایشی در این دو ویژگی مشاهده گردید ، به نحوی که بیشترین میانگین وزن خشک هر بلال و وزن هزار دانه به ترتیب معادل 7/20 گرم و 133/79 گرم از تیمار برگ زدایی 30 روز پس از پیدایش نیمی از ابریشم ها به دست آمد . بیشترین وزن خشک ساقه از تیمارهای 50 % برگ زدایی (84/90 گرم) و برگ زدایی 20 روز پس از پید ایش نیمی از ابریشم ها (83/69 گرم) به دست آمد . به طور کلی این پژوهش نشان داد که برگ زدایی کامل و 50 درصدی بوته های ذرت بعد از پیدایش ابریشم ها اثر بارزی بر اجزای مهم عملکرد دانه ذرت شامل وزن خشک بلال و وزن هزار دانه دارد. پژوهش های تکمیلی در این زمینه قابل توصیه است.

اثر برگ زدایی بر تخصیص مواد فتوسنتزی در ذرت دانه ای (Zea mays L.) هیبرید SC704 Keywords:

برگ زدایی , تخصیص مواد , اجزای عملکرد و ذرت دانه ای

اثر برگ زدایی بر تخصیص مواد فتوسنتزی در ذرت دانه ای (Zea mays L.) هیبرید SC704 authors

هیربد بحرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

یحیی امام

استاد بخش زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مقاله فارسی "اثر برگ زدایی بر تخصیص مواد فتوسنتزی در ذرت دانه ای (Zea mays L.) هیبرید SC704" توسط هیربد بحرانی، دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز؛ یحیی امام، استاد بخش زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله برگ زدایی، تخصیص مواد، اجزای عملکرد و ذرت دانه ای هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 783 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور بررسی رو ابط مبدا- مقصد در ذرت دانه ای (هیبرید SC704) پژوهشی مزرعه ای به مدت دو سال زراعی (سال های 86 و 1385 ) در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز صورت گرفت . آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلو ک های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد . فاکتور ها شامل : الف) ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی ذرت طبقه بندی شده است.