سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی ژئوتکنیکی ذخیره سازی زیرزمینی گاز طبیعی در مغارهای سنگی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,065

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

UGOS01_004

Index date: 17 October 2014

ارزیابی ژئوتکنیکی ذخیره سازی زیرزمینی گاز طبیعی در مغارهای سنگی abstract

ویژگیهای خاص گاز طبیعی و همچنین مسائل ایمنیی و زیست محیطی موجب می شود که از روش های زیرزمینی برای ذخیره سازی گاز طبیعی استفاد شود. از روشهای نوین ذخیره سازی زیرزمینی گاز طبیعی می توان به ذخیر سازی در مغارهای سنگی اشار کرد که این روش از لحاظ تکنیکی و اقتصادی مناسب و قابل رقابت با دیگر فناوریهای ذخیره سازی می باشد. جلوگیری از نشت گاز در مغارهای سنگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین باید توجه شود که فشار گاز ذخیره سازی شده در هرصورت کمتر از تنش های بکر زمین باشد، در غیر اینصورت، در اثرتجاوز فشار گاز ذخیره سازی از دید مجاز، نشت گاز از مغار و ناپایداری در سیستم نگهداری امکان پذیر می شود. رفتارژئوتکنیکی توده سنگ دربرگیرنده ی مغار ذخیره سازی، نقش اساسی در پیش بینی رفتار تغییرشکل مغار و نشت گاز ذخیره سازی شد خواهد داشت . برای این منظور در این مقاله، بررسی های لازم برای رسیدن به یک ارزیابی جامع از رفتار ژئوتکنیکی انجام شده است . در پایان رفتار متثابل توده سنگ و گاز ذخیره سازی شده با استفاد از مطالعات انجام شده بیان شده است . همچنین پارامتر های موثر در پایداری توده سنگ در طی ذخیره سازی و بهر برداری و عوامل موثر در نشت گاز در این تحقیق بررسی شده است. از بررسی های انجام شده می توان نتیجه گرفت، از آنجاکه قسمت اعظم فشار گاز اعمالی به دیواره مغیار توسط توده سنگ میزبان خنثی می شود، بنابراین پایداری مغار ذخیرهسازی به عبارتی به پایداری توده سنگ وابسته است . شرایط ایده آل از عکس العمل نیروهای وارده در دیواره ی مغار در حالتی است که فشار گاز ذخیره سازی شده برابر با فشار اعمالی از طرف توده سنگ باشد.

ارزیابی ژئوتکنیکی ذخیره سازی زیرزمینی گاز طبیعی در مغارهای سنگی Keywords:

ارزیابی ژئوتکنیکی ذخیره سازی زیرزمینی گاز طبیعی در مغارهای سنگی authors

محمد حیدری زاده

پردیس فنی دانشگاه تهران طرح کلان ملی ذخیر سازی زیرزمینی نفت و گاز

نسیم طاهونی

پردیس فنی دانشگاه تهران طرح کلان ملی ذخیر سازی زیرزمینی نفت و گاز

ابوالفضل مختاری

پردیس فنی دانشگاه تهران طرح کلان ملی ذخیر سازی زیرزمینی نفت و گاز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
. ترجمه ابوالحسن بهنیا و کامبیز بهنیا، بناهای زیرزمینی (طراحی- ...
D. Evans and J. West, _ appraisal of underground gas ...
M. Lu, "Rock engineering problems related to underground hydrocarbon storage", ...
K. SAWA, E. NIWA, Y. TSUTSUMI, and A. MASUNAGA, "Study ...
J. Johansson, "Cavern wal design principles", Karlstad University, 2003. ...
M. Genis, H. Basarir, A. Ozarslan, E. Bilir, and E. ...
U. Sofregaz and C. Gustafsvag, "Commercial potential of natural gas ...
D. Sarwade, K. Mishra, V. Kapoor, and N. Kumar, "Insitu ...
B. C. Haimson, "Status of in situ stress determination methods", ...
C. Ljunggren, Y. Chang, T. Janson, and R. Christiansson, _ ...
N. Kumar , A. Varughese, V. Kapoor, and A. Dhawan, ...
D.V. Sarwade, K.K. Mishra, V.K. Kapoor & Nripendra Kumar, Insitu ...
R. Glamheden and P. Curtis, "Excavation of a cavern for ...
J. P. Harrison and J. A. Hudson, Engineering rock mechanics-an ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی ژئوتکنیکی ذخیره سازی زیرزمینی گاز طبیعی در مغارهای سنگی" توسط محمد حیدری زاده، پردیس فنی دانشگاه تهران طرح کلان ملی ذخیر سازی زیرزمینی نفت و گاز؛ نسیم طاهونی، پردیس فنی دانشگاه تهران طرح کلان ملی ذخیر سازی زیرزمینی نفت و گاز؛ ابوالفضل مختاری، پردیس فنی دانشگاه تهران طرح کلان ملی ذخیر سازی زیرزمینی نفت و گاز نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی ذخیره سازی زیرزمینی نفت و گاز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ذخیر سازی زیرزمینی گاز، مغارهای سنگی، نشت گاز، تغییرشکل مغار، فشار گاز هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1065 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ویژگیهای خاص گاز طبیعی و همچنین مسائل ایمنیی و زیست محیطی موجب می شود که از روش های زیرزمینی برای ذخیره سازی گاز طبیعی استفاد شود. از روشهای نوین ذخیره سازی زیرزمینی گاز طبیعی می توان به ذخیر سازی در مغارهای سنگی اشار کرد که این روش از لحاظ تکنیکی و اقتصادی مناسب و قابل رقابت با دیگر فناوریهای ذخیره ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی ژئوتکنیکی ذخیره سازی زیرزمینی گاز طبیعی در مغارهای سنگی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.