سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی ارقام گندم متفاوت از نظر مقاومت به خشکی، در شرایط تنش کم آبی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 972

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT13_0300

Index date: 25 November 2014

پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی ارقام گندم متفاوت از نظر مقاومت به خشکی، در شرایط تنش کم آبی abstract

این آزمایش در سال 1391 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل آبیاری مطلوب ( 100 % ظرفیت مزرعه) تنش کمآبی( 50 % ظرفیت مزرعه) و شش رقم گندم (هامون، پیشتاز، مرودشت، شیراز، چمران و سیروان) بودند. نتایج نشان داد که تنش کم آبی باعث کاهش معنی دار تعداد دانه در سنبله، وزن هزاردانه، عملکرد دانه، سطح برگ و میزان کلروفیل در تمام ارقام گندم مورد بررسی شد. پاسخ ارقام مختلف به تنش کم آبی متفاوت بود و رقم سیروان و چمران در مقایسه با ارقام دیگر، افت عملکرد کمتری داشتند. تنش کم آبی سبب افزایش میزان فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی پراکسیداز و کاتالاز گردید. بین ارقام مختلف گندم نیز از این نظر تفاوت معنی داری وجود داشت به طوری که افزایش میزان فعالیت این آنزیم ها در ارقام مقاوم به خشکی سیروان و چمران بیشتر از ارقام دیگر بود. به نظر می رسد که ارقام سیروان و چمران از طریق افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی خود، به عنوان یک مکانیسم دفاعی، از تنش کم آبی آسیب کمتری دیدهاند و در این شرایط عملکرد و اجزای عملکرد بالاتری داشتند.

پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی ارقام گندم متفاوت از نظر مقاومت به خشکی، در شرایط تنش کم آبی Keywords:

پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی ارقام گندم متفاوت از نظر مقاومت به خشکی، در شرایط تنش کم آبی authors

مهناز بهروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

یحیی امام

استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

کبری مقصودی

دانشجوی دکتری زراعت، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Emam, Y., 2007. Cereal Production: Third edition, Shiraz University Press, ...
Molassiotis, A., Sotiropoulos, T., Tanou, G., Diamantidis, G., Therios, I., ...
Moller, I. M., Jensen, P. E., Hansson, A., 2007. Oxidative ...
Ranjana, R, Purty, R. S. Agarwl, V., Gupta, S. C, ...
Saini, H. S., Westigate, M. E., 2000. Reproductive development in ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی ارقام گندم متفاوت از نظر مقاومت به خشکی، در شرایط تنش کم آبی" توسط مهناز بهروزی، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز؛ یحیی امام، استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز؛ کبری مقصودی، دانشجوی دکتری زراعت، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پراکسیداز، سوپراکسیددیسموتاز، عملکرد دانه هستند. این مقاله در تاریخ 4 آذر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 972 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که این آزمایش در سال 1391 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل آبیاری مطلوب ( 100 % ظرفیت مزرعه) تنش کمآبی( 50 % ظرفیت مزرعه) و شش رقم گندم (هامون، پیشتاز، مرودشت، شیراز، چمران و سیروان) بودند. نتایج نشان داد که ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گندم طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی ارقام گندم متفاوت از نظر مقاومت به خشکی، در شرایط تنش کم آبی با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.