مطالعه تنوع، وراثت پذیری و همبستگی صفات برخی ژنوتیپهای نخود زراعی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 423

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0599

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

Abstract:

اصلاحگر برای بهنژادی صفات تعیین کننده عملکرد یک محصول، به تنوع موجود و همبستگی آنها با عملکرد، نیازمند است. بررسی حاضر به منظور محاسبه تنوع، ضرایب همبستگی فنوتیپی و ژنوتیپی و وراثت پذیری عمومی برخی صفات ژنوتیپهای نخود زراعی در دو شرایط تنش خشکی و آبیاری تکمیلی، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گچساران و سال زراعی 90-1389 انجام شد. صفات زراعی شامل رتبه سبز، ارتفاع بوته، روز تا گلدهی، روز تا رسیدگی، وزن صد دانه و عملکرد دانه، اندازه گیری شدند. نتایج تجزیه واریانس، برای تمام صفات بهجز روز تا رسیدگی، تفاوت معنیداری (0.01>=p) نشان داد. با توجه به نتایج مقایسه میانگین صفات، ژنوتیپهای 13، 17، 16 و 19 در هر دو شرایط، عملکرد بالا و ژنوتیپهای 10 و 4 در هر دو شرایط، عملکرد پایینی نشان دادند. وراثتپذیری محاسبه شده صفات به جز روز تا رسیدگی، در شرایط دیم 80-60 درصد و در شرایط آبیاری تکمیلی 85-70 درصد بود. در شرایط دیم، عملکرد دانه همبستگی منفی و معنیداری(0/01>=p) با صفات ارتفاع و روز تا گلدهی به ترتیب با میزان 0.99- و 0.85- داشت و این نتیجه نشاندهنده اهمیت زودرسی و پاکوتاهی برای داشتن عملکرد بالا در شرایط دیم میباشد.

Keywords:

تنوع , نخود , وراثت پذیری و همبستگی

Authors

رحمت الله کریمی زاده

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور. دانشجوی دکتری اصلاح نباتات دانشگاه محقق اردبیلی

محتشم محمدی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور

داود صادق زاده اهری

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Techale B., Habtamu Z., Amsalu A, Tilahun, A., Chemeda, A., ...
  • Chetukuri, A., Vij ayalakshmi, P., Bhargavi, V., Pavan kumar, D., ...
  • Khan, T. N., Ramzan, A., Jillani, G., Mehmood, T., 2013. ...
  • نمایش کامل مراجع