ارزیابی سمپاش های رایج و دوزهای مختلف علف کش گیاهستار بر عملکرد گندم آبی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,025

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1117

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

Abstract:

سمپاش رایج مورد استفاده در محصول گندم (شامل بوم دار پشت تراکتوری، تراکتوری لانس دار، پشتی اتومایزر، میکرونر و الکترواستاتیک) همراه با 3 دوز مصرف سم گیاهستار (25، 20، 15 گرم در هکتار) به منظور مبارزه با علف های هرز پهن برگ گندم در شرایط مزرعه در قالب طرح آماری اسپلیت پلات بر پایه بلوکهای کامل تصادفی و در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. بین روشهای سمپاشی از نظر میزان محلول مصرفی در هکتار، در سطح 1% اختلاف معنی داری وجود داشت. بیشترین میزان مصرف محلول سم مربوط به سمپاش تراکتوری لانس دار (732/8 لیتر در هکتار) و کمترین مربوط به سمپاش میکرونر (34/9 لیتر در هکتار) بود. ضریب یکنواختی پاشش در سطح احتمال 1% معنی دار شد. بهترین ضریب یکنواختی پاشش متعلق به سمپاش بوم دار پشت تراکتوری به مقدار 1/8 و سمپاش میکرونر با 3 محاسبه شد که نسبت به سایر سمپاش های مورد آزمایش دارای برتری بودند. واکنش متقابل میزان دوزهای علف کش گیاهستار و نوع سمپاش بر روی کنترل علف های ه رز پهن برگ در سطح 1% معنی دار ش د. بطوریکه کاربرد سمپاش پشت تراکتوری بوم دار با دوز 25 گرم در هکتار گیاهستار، اغلب علف های هرز پهن برگ گندم را کنترل کرد و بیشترین عملکرد محصول بدست آمد.

Authors

فرید بدیع

دانش آموخته کارشناسی ارشد شناسائی و مبارزه با علفهای هرز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

لیلا علیمرادی

استادیار گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

سعید جاهدی پور

دانشجوی دکتری اگرواکولوژی، دانشگاه فردوسی مشهد- گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور

کمال حاج محمدنیا قالی باف

دکتری علوم علف های هرز، مدرس دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • فلاح جدی، ر. 138. ساختمان و کاربرد سمپاش های رایج ...
  • _ _ _ _ 1982. An electrostatc charging systteum for ...
  • نمایش کامل مراجع