بررسی دیدگاه فلسفی هنری ژیرو در برنامه درسی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,936

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

EPSCONF01_094

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

Abstract:

هنری ژیرو یکی از صاحبنظران عمده در حوزه اندیشه سیاسی برنامه درسی و از طرفداران رویکرد بازسازی گرایان مفهومی است. وی از مهمترین نظریه پردازان در زمینه مطالعات فرهنگی، سیاسی و تعلیم و تربیت انتقادی است که تاثیر زیادی بر روند آن گذاشته است. او انتقاداتش را در مورد تعلیم و تربیت از یک رویکرد نئو مارکسیستی مطرح می کند از این رو معتقد است برنامه ریزان آموزشی باید اهدافی را توسعه دهند که اهمیت تحلیل انتقادی موضوع درسی و خط مشی دانش را مورد تاکید قرار می دهد. اگر این ارتباط برقرار شده با دانش آموزان شناخته شده باشد دانش اموزان قادر خواهند بود ارتباط هایی را میان خود و دیگران و نیز واقعیت اجتماعی بزرگ تر بسازند. به باور او داشتن چنین چارچوب های نظری به دانش آموزان امکان می دهد که در دیدگاه های خود در مورد اطلاعات در گزینش حقایق در توجه به مسائل و واقعیت ها در تنظیم مسائل و در ارائه و ایجاد راه حل هایی برای این مسائل خود را به صورت صافی به کار گیرد. ژیرو توجه خود را به تعارضات موجود در عرصه سیاست ، فرهنگ و اموزش و پرورش معطوف کرده و به اعتقاد او بر اساس نظریه «بازتولید» طبقات مسلط از نهادهای اجتماعی نظیر مدارس برای تجدید شرایط استثمار و تحکیم سلطه خود استفاده می کنند و این فرایند فرایندی بی پایان است که نیازمندتوجه ، تعمیق و مبارزه است. ژیرو معتقد است که اگر طبقات زیردست نسبت به شرایط خود آگاه شوند می توانند برای براندازی سلطه گران به مبارزه برخیزند. نقد اصلی ژیرو متوجه آمریکا است. او ساختار سیاسی فرهنگی جامعه امریکا را نقد کرده و نظام آموزش این کشور را نظامی دچار بحران و سرشار از تضاد توصیف می کند جامعه ای که در آن جایی برای نقد و تغییر اجتماعی وجود ندارد و تنها راه رهایی از این وضعیت را پداگوژی انتقادی می داند.

Keywords:

تعلیم و تربیت انتقادی , هنری ژیرو , تربیت سیاسی و فرهنگی

Authors

سید ابراهیم راد نیری

کارشناس مسئول برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل و دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی ا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ارنشتاین ا. س.. & هانکینز، ف. پ، (1384). مبانی، اصول ...
  • خوی نژاد. غلامرضا زمهرمحمدی, محمود. (1390). ایدئولوژی های برنامه درسی. ...
  • دیناروند, ح. (1392). مکاتب فلسفی و نظریه های تعلیم و ...
  • ژیرو . (2004). آموزش انقادی و تقسیم دوگانه مدرن / ...
  • عبدی زاده, ح. (1390, 282. هویت سیاسی در برنامه درسی. ...
  • فتحی واجارگاه, ک. (1386). برنامه درسی به سوی هویت های ...
  • محمدی, ح. (1390). نقد و بررسی مولفه های یاد دهی ...
  • محمدی, ح. (1391, 56). هنری ژیرو. بازیابی در 143, 1393، ...
  • موسوی هریش م. (1392, 4 31). مقایسه دیدگاه تایلر و ...
  • نمایش کامل مراجع