سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی و کاربری اراضی، پدافند غیر عامل در کشاورزی (مورد مطالعه: شرق دشت سروستان)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 850

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCPDA01_1432

Index date: 2 January 2015

ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی و کاربری اراضی، پدافند غیر عامل در کشاورزی (مورد مطالعه: شرق دشت سروستان) abstract

پدافند غیر عامل مجموعه اقداماتی است که موجب افزایش بازدارندگی، رفع یا کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، محافظت از زیر ساخت های بنیادی، ارتقاء پایداری ملی، تداوم و افزایش امنیت ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات کشاورزی می گردد. در این مطالعه از پایگاه اطلاعات جغرافیایی (GIS) به منظور ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی در رابطه با کاربری اراضی 11 حلقه چاه با کاربری کشاورزی و مرتع در طی سال های 90-1384 واقع در شرق دشت سروستان از لحاظ پارامترهای هدایت الکتریکی، نسبت جذب سدیم، املاح محلول، کلر و سولفات مورد استفاده قرار گرفت. برای این منظور نقشه های پهنه بندی، زمین شناسی، کاربری اراضی، جانمایی و Google earth تهیه و محاسبه ضریب تغییرات، حد بالا- پائین، انحراف معیار، میانگین پارامترها و رسم نمودار Excel انجام و مورد تفسیر قرار گرفتند. نتایج نشان دهنده افت سطح آب زیرزمینی در طی سال های مذکور، که با افزایش هدایت الکتریکی و املاح محلول در این دوره زمانی همخوانی دارد. میانگین سولفات و کلر 11 حلقه چاه کمتر از استانداردهای EPA, WHO، میانگین املاح محلول 11 حلقه چاه بیشتر از استاندارد EPA در طبقه آب های شور، براساس نمودار ویکلوکس چاه های (رکن آباد- ده نو) در کلاس 2S4C، چاه پوزه نظرآباد در کلاس 81S3C حلقه چاه در کلاس 1S4C قرار داشتند. حداکثر میانگین پارامترهای TDS, EC در چاه رکن آباد به ترتیب با مقادیر 10/371 دسی زیمنس بر متر -7608 میلی گرم بر لیتر بود. با بررسی نقشه های فوق و ترکیب شیمیایی نمونه های آب به نظر می رسد پارامترهای هدایت الکتریکی، املاح محلول و فعالیت های کشاورزی (استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی، سموم دفع آفات نباتی و پساب کشاورزی) مهمترین آلاینده ها و منابع آلودگی در این حوضه بودند. قسمت شرق دشت سروستان به دلیل بالا بودن سطح آب زیرزمینی از مناطق آسیب پذیر در برابر منابع آلودگی همچون، سازندهای اطراف، حاشیه دشت و گنبد نمکی، فعالیت های کشاورزی بود و احتمالاً کاربری اراضی در دشت بر کیفیت آب زیرزمینی تأثیر داشته است. طبقه بندی شیمیایی در مواردی از قبیل تعیین منشاء آب های زیرزمینی، مقدار T.D.S، مقایسه آب هایی که از رسوبات مختلف عبور می کنند و به علاوه قابلیت استفاده این آب ها از نظر شیمیایی در کشاورزی، صنعت و شرب می تواند کمک خوبی در حل مشکلات باشد.

ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی و کاربری اراضی، پدافند غیر عامل در کشاورزی (مورد مطالعه: شرق دشت سروستان) Keywords:

پدافند غیر عامل در کشاورزی , کاربری اراضی , کیفیت آب زیرزمینی , دشت سروستان , GIS

ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی و کاربری اراضی، پدافند غیر عامل در کشاورزی (مورد مطالعه: شرق دشت سروستان) authors

ژیلا اسدی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، گروه مهندسی کشاورزی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

سیدعلی اکبر موسوی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

مهرداد محمدنیا

دکترای کشاورزی و منابع طبیعی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-بی‌کاتز، ل. (2011)؛ تهدید زیستی، دومینوی دیگر علیه محصولات کشاورزی، ...
صفری، س، یوسفیان، ز، کمالی، ح .(1390) پدافند غیر عامل ...
-شعبانی، م. (1388) بررسی تغییرات کیفی آب‌های زیرزمینی دشت ارسنجان، ...
تحسینخانی، ح0 موسوی، ور، نجیب، م و حسینی برزی، م. ...
-Surivastava, R.K and pandy, D (2012) physico- chemical and M ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی و کاربری اراضی، پدافند غیر عامل در کشاورزی (مورد مطالعه: شرق دشت سروستان)" توسط ژیلا اسدی فرد، دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، گروه مهندسی کشاورزی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس؛ سیدعلی اکبر موسوی، دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس؛ مهرداد محمدنیا، دکترای کشاورزی و منابع طبیعی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پدافند غیر عامل در کشاورزی، کاربری اراضی، کیفیت آب زیرزمینی، دشت سروستان، GIS هستند. این مقاله در تاریخ 12 دی 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 850 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پدافند غیر عامل مجموعه اقداماتی است که موجب افزایش بازدارندگی، رفع یا کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، محافظت از زیر ساخت های بنیادی، ارتقاء پایداری ملی، تداوم و افزایش امنیت ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات کشاورزی می گردد. در این مطالعه از پایگاه اطلاعات جغرافیایی (GIS) به منظور ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی در رابطه با ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی و پدافند غیرعامل طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی و کاربری اراضی، پدافند غیر عامل در کشاورزی (مورد مطالعه: شرق دشت سروستان) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.