شناسایی عامل بیماری ساق سیاه و پوسیدگی نرم سیب زمینی و ارزیابی شدت بیماری در استان اردبیل

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,934

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2262

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

Abstract:

سیب زمینی گیاهی یک ساله با نام علمی Solanum tuberosum و متعلق به تیره ی گوجه فرنگی ( Solanaceae) می باشد. آفات و بیماری های مهمی گیاه سیب زمینی را تهدید می کنند. از میان پاتوژن های آلوده کننده ی غده ی سیبزمینی، باکتریها یکی از مهم ترین عوامل خسارت زا شناخته شده اند. ساق سیاه و پوسیدگی نرم سیب زمینی از بیماری های مهم باکتریایی می باشد این بیماری یکی از شایع ترین بیماری های سیب زمینی در اروپا می باشد و هر ساله خسارات سنگینی به سیستم تولید بذر در کشورهای اروپایی وارد می سازد .با توجه به این که منبع اولیه تأمین بذر سیب زمینی جهت چرخه تولید بذر در ایران کشورهای اروپاییمی باشند، احتمال گسترش این بیماری در مناطق مختلف سیب زمینی کاری ایران وجود دارد. باکتری های مولد پوسیدگی نرم ، متعلق به گونه های Pectobacterium و Dickeya، می باشند که انتشار جهانی دارند. به منظور شناسایی عامل و ارزیابی شدت پوسیدگی نرم و ساق سیاه سیب زمینی در منطقه استان اردبیل، در سال 91 از انبارها و مزارع این استان نمونه های گیاهی با علایم ساق سیاه و پوسیدگی نرم،جمع آوری شده و پس از جداسازی گونه های پکتولتیک و اثبات بیماری زایی، جدایه ها، مورد بررسی فنوتیپی و بیوشیمیایی قرار گرفتند. بر اساس خصوصیات فنوتیپی افتراقی، جدایه ها در جنس های Pectobacterium و Dickeya و بینابین آن ها قرار گرفتند همچنین در بررسی شدت آلودگی مشاهد گردید که جدایه های متعلق به منطقه کلخوران بیشترین قدرت را در ایجاد پوسیدگی دارا می باشند.

Authors

رقیه حاتمی گیگلو

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر(عج)

پژمان خدایگان

استادیار گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر(عج)

ساره بقایی راوری

استادیار گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ظهورپرالک، ا. رحیمیان، ح. بنی‌هاشمی، ض. 1386. مقایسه اروینیاهای پکتولیتیک ...
  • Schaad, N. W., Jones, B. J. and Chun, W. 20 ...
  • Van der Wolf, J. and De Boer, S. 2007. Bacterial ...
  • نمایش کامل مراجع