سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدیریت دانش، مولفه کلیدی در نظام ملی نوآوری و کسب توانایی رقابت در اقتصاد دانش بنیان

Publish Year: 1381
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,353

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CKBD01_014

Index date: 21 June 2007

مدیریت دانش، مولفه کلیدی در نظام ملی نوآوری و کسب توانایی رقابت در اقتصاد دانش بنیان abstract

در برنامه چهارم توسعه کشور ، عنصر دانایی به عنوان رکن اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی معرفی شده است . در نظام های توسعه ای مبتنی بر دانش، مدیریت دانش(Knowledge Management) مولفه کلیدی در راهبرد توسعه ای تلقی میشود. بجهت ، ناهماهنگی بین مراکز علمی، تحقیقاتی ، صاحبان فن و اندیشه از یکطرف و نهادهای متکفل اجرای برنامه توسعه از طرف دیگر، و نیز فقدان راهبرد مشخص و مدون، زیر ساخت های اجرایی برنامه با چالش های جدی مواجه میباشد. با این وصف لازم است الگوی بومی مدیریت دانش، فناوری و نوآوری متناسب با شرایط و پتانسیل های ویژه برای ایجاد و تقویت ساختار نظام ملی نوآوری همراه با ترویج فرهنگ کارآفرینی طراحی و اجرا گردد. چالش اصلی در رابطه با اعمال راهبرد مدیریت دانش در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه از جمله ایران، چگونگی تولید و مدیریت بر دانش است. اگر بپذیریم که مدیریت دانش بستر کسب مهارت و رقابت پذیری پویاست، برای پیاده سازی موثر مدیریت دانش، لازم است ۶ محور ساختاری اصلی شامل : منابع دانش، نظام های مدیریت دانش، دانش سازمانی، مدیریت نوآوری، سرمایه فکری،و زمینه های سازمانی، مورد توجه قرار گیرد. ایجاد چنین ساختاری به مطالعه تطبیقی و طراحی مدل متناسب با شرایط و ویژگیهای بومی در برنامه های توسعه اقتصاد دانایی محورنیاز دارد.

مدیریت دانش، مولفه کلیدی در نظام ملی نوآوری و کسب توانایی رقابت در اقتصاد دانش بنیان Keywords:

مدیریت دانش - توسعه دانایی محور - نظام نوآوری

مدیریت دانش، مولفه کلیدی در نظام ملی نوآوری و کسب توانایی رقابت در اقتصاد دانش بنیان authors

مجید متقی طلب

استادیار دانشگاه گیلان و سرپرست پارک علم و فناوری استان گیلان

فاطمه بلالایی

معاون فناوری پارک علم و فناوری استان گیلان - رشت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
قانعی راد، محمد امینی، 1382، ناهمزمانی دانش، روابط علم و ...
بی نام، 1382. هیئت نظارت و ارزیابی فرهنگی و علمی ...
بات گانت دی مترجم : ایرانشاهی محمد، 1382، مدیریت دانش ...
Correia Ann. M, Sarmento anabela, 2003, Knowledge m anagement: key ...
Cowan Robin and paal Gert V. D., 2000, Innovation Economy, ...
Davenport Thomas H., 2004, Some Principles of Knowledge Managemant htto ...
Flynn Anna E.2004. Knowledge Management Process: The care and feeing ...
Fleming, Neil, 1996, Coping with a Revolution: Will the Internet ...
Hggie Knox, Kingston John, 2003, Choosing your knowledge management strategy, ...
Newman Brian, Conrad Kunt w., 1999, A Framework for _ ...
Santosus Megan & Surmacz Jon, 2004. The ABCS of knowledge ...
Zack, M. H, and Mckenney J. L. 1999, Social context ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدیریت دانش، مولفه کلیدی در نظام ملی نوآوری و کسب توانایی رقابت در اقتصاد دانش بنیان" توسط مجید متقی طلب، استادیار دانشگاه گیلان و سرپرست پارک علم و فناوری استان گیلان؛ فاطمه بلالایی، معاون فناوری پارک علم و فناوری استان گیلان - رشت نوشته شده و در سال 1381 پس از تایید کمیته علمی همایش توسعه مبتنی بر دانایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدیریت دانش - توسعه دانایی محور - نظام نوآوری هستند. این مقاله در تاریخ 31 خرداد 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3353 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در برنامه چهارم توسعه کشور ، عنصر دانایی به عنوان رکن اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی معرفی شده است . در نظام های توسعه ای مبتنی بر دانش، مدیریت دانش(Knowledge Management) مولفه کلیدی در راهبرد توسعه ای تلقی میشود. بجهت ، ناهماهنگی بین مراکز علمی، تحقیقاتی ، صاحبان فن و اندیشه از یکطرف و نهادهای متکفل اجرای برنامه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدیریت دانش، مولفه کلیدی در نظام ملی نوآوری و کسب توانایی رقابت در اقتصاد دانش بنیان با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.