ارایه مدل EECبر اساس تئوری جریان مسافران جهت محاسبه ظرفیت تخلیه اضطراری ایستگاه مترو(نمونه موردی ایستگاه منتخب متروی تهران)
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,613
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
INDM06_232
تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393
Abstract:
به دلیل ذات تمایل به نجات یافتن افراد سرعت تخلیه در زمان اضطرار بیشتر از حالت معمول است ولی سرعت واقعی کاهش می یابد. در حقیقت سرعت متوسط تخلیه همیشه کمتر از سرعت حالت نرمال است. یک ویژگی مهم در مترو تهران این مطلباست که مسافرانی که با مترو آشنایی کم دارند، یک بخش بزرگ از مسافران مترو را تشکیل می دهند. این افراد به دلیل ترس و وحشتی که در زمان اضطرار برایشان ایجاد می شود ممکن است دست به کارهای غیر معمول، مثل تغییر مسیر تخلیه یا ایجادهمهمه، بزنند که به دلیل عدم آشنایی با مسیرها و سایر بخشها ایجاد می شود. در این پژوهش ظرفیت تخلیه اضطراری ایستگاهبه صورت بیشینه جریان مسافری که می تواند در 6 دقیقه از یک گلوگاه عبور کند، تعریف شده است. مدل ظرفیت تخلیه اضطراری جمعیت، به وسیله یک فرمول تجمعی بیان و مدلEECبر اساس تئوری جریان مسافران ساخته شده است. بررسی های ویدئویی که در ساعات پیک عبور و مرور در ایستگاه 7:30 تا 8:30 صبح انجام شده و نتایج حاکی از آن است که مردمهمگی برای عبور و مرور در ایستگاه شتاب زده هستند. براساسEECایستگاه قطار شهری، می توان توانایی تخلیه اضطراری جمعیت ایستگاه را محاسبه کرد. برای ارزیابی توانایی تخلیه اضطراری جمعیت ایستگاه مترو، شاخص تخلیه اضطراری جمعیتEIکه بصورت نسبت ظرفیت تخلیه اضطراری جمعیت بر مقدار واقعی جریان مسافران در ساعات پیک جمعیت است، پیشنهاد می شود. اگرEI<=1در این صورت این به این معنی است کهEECبیشتر از جریان مسافران در ساعات پیک است و در این حالت این گونه استنباط می شود که کلیه مسافران به راحتی در زمان مقرر ( 6 دقیقه) تخلیه می شوند و توانایی تخلیه اضطراری جمعیت مترو، عالی است. در صورتی کهEIبین 1 و 0,8 باشد، در زمان مقرر 80 درصد مسافران می توانند به صورت ایمن تخلیه شوند و توانایی تخلیه اضطراری ایستگاه قطار شهری خوب است که نتیجه برای ایستگاه مورد نظر در اینرنج قرار دارد. در صورتی کهEIبین 0,5 تا 0,8 باشد، بدان معنی است که تقریبا 50 درصد مسافران نمی توانند در زمان مشخص تخلیه شوند و توانایی تخلیه اضطراری ایستگاه قطار شهری بد است. در صورتی کهEIکمتر از 0,5 باشد، ایستگاه نمی تواند نیاز های تخلیه اضطراری را برطرف کند و توانایی تخلیه اضطراری بدترین حالت است
Keywords:
Authors
هادی بیدابادیان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت در سوانح طبیعی دانشگاه تهران
سعید گیوه چی
استادیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران
احمد نوحه گر
استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران
محمد منتظری
معاون متروی تهران و استاد مدعو دانشگاه علم و صنعت
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :