سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عوامل موثر بر فرسودگی فیزیکی تیمچه حاجب الدوله تهران و ارائه راهکارهایی در جهت بهبود آن

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,130

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU02_1655

Index date: 6 June 2015

بررسی عوامل موثر بر فرسودگی فیزیکی تیمچه حاجب الدوله تهران و ارائه راهکارهایی در جهت بهبود آن abstract

بافتهای تاریخی شهرهای ایران همچون آیینه های شفافی هستند که در بخش بزرگی از فرهنگ جوامع نمایان میشود و بازتاب عوامل اجتماعی، اقتصادی و عوامل ارزشی و اعتقادی و نیز نوع روابط انسانها در آنها دیده میشود. فضاهای بازمانده از دوران گذشته گرچه دارای معضلات بسیاری هستند اما هویت حقیقی و واقعی را در درون خود باز میشناسند، که امروزه دچار فرسودگیهایی در ساختار کالبدی و همچنین در معرض خطرنابودی هویت فرهنگی قرار گرفته اند. تیمچه از فضاهای بازار است و برخلاف سایر فضاهای بازار که در بازارهای کشورهای اسلامی مشترک است این فضا مختص بازارهای ایرانی است. البته تیمچه در ایران نیز جزء لازم و منفک بازارها محسوب نمیشود و تمام بازارها دارای تیمچه نیستند. تعداد تیمچه نیز دراین بازارها متفاوت است, برخی بازارها دارای یک یا دو تیمچه اند ولی برخی دیگر چون بازار تهران دارای چندین تیمچه هستند. تیمچه به علت معماری خاصش دارای ویژگی مهمی است، در واقع معماری این فضا، تیمچه را به یک بازار مستقل در درون بازار اصلی تبدیل کرده است. وجود درهای متعدد نیزآن را به یک قلعه همانند کرده است. تمام ویژگیهای بازار در درون این فضا وجود داشته و فرهنگ بازار در این فضا حاکم است، تمامی آداب و رسومی که در بازار وجود دارد و همچنین کارکردهای اجتماعی و فرهنگی بازار در این فضا دیده میشود.در این بررسی در مرحله اول به شناخت تیمچه حاجب الدوله پرداخته شده تا در راستای آن با بررسی آسیبهای وارده مقدمات ارائه طرح آسیب شناسی فراهم گردد.لازم به ذکر است که مطالعات انجام شده کل مجموعه حاجب الدوله را شامل میشود و تیمچه بزرگ به عنوان نمونه از این مجموعه جهت ارائه طرح مرمت انتخاب شده است.

بررسی عوامل موثر بر فرسودگی فیزیکی تیمچه حاجب الدوله تهران و ارائه راهکارهایی در جهت بهبود آن Keywords:

بازار _ تیمچه_ فرسودگی _آسیب شناسی_ بازسازی

بررسی عوامل موثر بر فرسودگی فیزیکی تیمچه حاجب الدوله تهران و ارائه راهکارهایی در جهت بهبود آن authors

سحر مستوری کاشانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
توسلی، م. (1368)"طراحی در بافت قدیم شهر یزد" _ انتشارات ...
شعاعی، ع. (1384)"بهسازی و نوسازی شهری از دیدگاه علم جغرافیا" ...
رهنما، م. (1375)"احیای بافت قدیم و توسعه شهری، نمونه بافت‌های ...
میردریکوندی "بررسی عوامل موثر بر فرسودگی فیزیکی بافت محله باباطاهر ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی عوامل موثر بر فرسودگی فیزیکی تیمچه حاجب الدوله تهران و ارائه راهکارهایی در جهت بهبود آن" توسط سحر مستوری کاشانی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بازار _ تیمچه_ فرسودگی _آسیب شناسی_ بازسازی هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1130 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بافتهای تاریخی شهرهای ایران همچون آیینه های شفافی هستند که در بخش بزرگی از فرهنگ جوامع نمایان میشود و بازتاب عوامل اجتماعی، اقتصادی و عوامل ارزشی و اعتقادی و نیز نوع روابط انسانها در آنها دیده میشود. فضاهای بازمانده از دوران گذشته گرچه دارای معضلات بسیاری هستند اما هویت حقیقی و واقعی را در درون خود باز میشناسند، که امروزه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی عوامل موثر بر فرسودگی فیزیکی تیمچه حاجب الدوله تهران و ارائه راهکارهایی در جهت بهبود آن با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.