بررسی رابطه بین جهت گیری مذهبی (درونی و بیرونی) با سلامت روان و میزان خودکارآمدی دانشجویان دانشگاه پیام نور مزکز الشتر(استان لرستان)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,485

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PESCHS01_030

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

Abstract:

هدف: هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین جهت گیری مذهبی (درونی و بیرونی) با سلامت روان و میزان خودکارآمدی دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز الشتر در سال تحصیلی 94-1393 بود. روش بررسی: روش مطالعه توصیفی و از نوع همبستگی بود که با روش نمونه گیری تصادفی ساده شرکت کنندگان انتخاب شدند. بر اساس جدول مورگان حجم نمونه 315 نفر درنظر گرفته شد. سپس آزمونهای 28 سوالی سلامت عمومی، خودکارآمدی بندورا و ازمون نگرش مذهبی آلپورت تکمیل شد و با استفاده از آزمونهای آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد بین جهت گیری مذهبی با سلامت روان و خودکارآمدی دانشجویان همبستگی معناداری وجود دارد، بدین صورت که هر چه نمرات جهت گیری مذهبی به جهت بیرونی افزایش می یابد، نمرات اختلال در سلامت روان و خودکارآمدی بالا می رود و هر چه نمرات به سمت جهت گیری مذهب درونی تمایل می یابد، نمرات اختلال در سلامت روان و خودکارآمدی کاهش می یابد. نتیجه گیری: باور مذهب بیرونی با اختلال در سلامت روان و خودکارآمدی و باور مذهب درونی با سلامت روان رابطه دارند.

Authors

مسعود صادقی

استادیار گروه روانشناسی تربیتی دانشگاه لرستان

مهدی یوسف وند

دانشجوی دکترای روانشناسی تربیتی دانشگاه لرستان

مریم نازش

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه خوارزمی تهران

فرشید مهرانگیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه خوارزمی تهران