سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

دیدگاه های روانشناسی محیطی درطراحی معماری موزه پارک طبیعت از بعد طراحی داخلی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,083

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

UUSD01_0842

Index date: 7 June 2015

دیدگاه های روانشناسی محیطی درطراحی معماری موزه پارک طبیعت از بعد طراحی داخلی abstract

معماری داخلی را مجموعه دانش، فن و هنری تعریف می کنند که با عناصر وابسته از قبیل فرم، رنگ، بافت و ... سعی در بهینه سازی فضاها و دستیابی به کارایی و کارکرد مناسب در کنار زیبایی معانی و معناها دارد. معماری داخلی، طیف گوناگونی از عناصر ومؤلفه ها از قبیل فرم، نور، رنگ، بافت، کف، سقف، دیوار، عناصر کارکردی ، تزیینی و مبلمان را در بر می گیرد. حال تأثیر معماری بر رفتار و فعالیت های مخاطبان فضا و کاربران محیط، امری بدیهی و غیر قابل اجتناب است. چرا که انسان به عنوان موجودی که جزیی از محیطی است که در آن زندگی می کند و هر فرد برای سلامت روح و روان خود نیاز به استفاده مناسب از فضاها دارد.امروزه به موازات پیشرفت تکنولوژی و نیز تحولات اجتماعی و فرهنگی که منجر به خلق نیازهای جدید می شود، نیاز به ایجاد چنین فضاهایی در کنار ایجاد رابطه میان انسان و طبیعت بیش از پیش احساس می شود. از آنجا که روانشناسی محیطی به عنوان یک علم، بر اهمیت روابط میان مردم و محیط تأکید دارد، می توان تأثیر محیط را بر انسان مشاهده کرد، لذا لازمه اصلاح، طراحی فضاهای داخلی موزه ها منطبق با رویکردهای روانشناسی محیطی است، فضاهایی که دارای شرایط مناسب و مطلوب برای رشد ذهنی واجتماعی افراد باشند.در این راستا هدف اصلی این پژوهش تحلیل و بررسی ویژگی های فیزیکی فضاهای داخلی موزه ها از دیدگاه روانشناسی محیطی و تأثیر آن بر واکنش های رفتاری مخاطبان فضا در نظر گرفته شده است. برای پیشبرد و رسیدن بهاهداف مورد نظر در این تحقیق از روش توصیفی تحلیلی استفاده شده است که تلاش می کند با رویکرد تطبیقی به بررسی نمونه های موجود با استناد بر شاخص آماری و انتخاب 5 نمونه بپردازد. ابزار مورد استفاده، مطالعات کتابخانه ای و بررسی مجلات و سایت های اینترنتی می باشد. بر اساس بررسی های انجام شده ملاحظه می شود که در طراحی داخلی آن ها به مقوله رنگ، ترکیب فضای سبز و آب نما، نحوه چیدمان عناصر فضایی، نورپردازی، فرم های منحنی و قابل انعطاف، توجه بیشتری شده است.

دیدگاه های روانشناسی محیطی درطراحی معماری موزه پارک طبیعت از بعد طراحی داخلی Keywords:

دیدگاه های روانشناسی محیطی درطراحی معماری موزه پارک طبیعت از بعد طراحی داخلی authors

مینا معماری اندریان

گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران.

حسن ستاری ساربانقلی

گروه معماری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

سحر طوفان

گروه معماری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ایزدی، آزیتا، 1390؛ «درباره ی رنگ»، دوفصلنامه معمار، شماره 71، ...
تی مک اندرو، فرانسیس، 1392، «روانشناسی محیطی»، ترجمه: محمودی غلامرضا، ...
جلیلی، محمد، «ماهیت محیط»، ماهنامه علمی منظر، دی و بهمن ...
خیابانی، فرناز، 1384، «طراحی موزه حیات وحش گرگان»، استاد راهنما: ...
شریفی علی، جوکار مجید؛ 1389، «رنگ سفید از منظر روانشناسی»، ...
لنگ، جان، مترجم: علیرضا عینی فر، 1390؛ «آفرینش نظریه معماری- ...
نقره کار، عبدالحمید؛ 1389، «مبانی نظری معماری»، انتشارات دانشگاه پیام ...
WWW.a aه architect .com ...
De Young, Raymond, 2013, Environmentl psychology overview.In Klein Huffman Green ...
_ memarinew S .com ...
_ dezeen.com 13. _ archirect .com ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "دیدگاه های روانشناسی محیطی درطراحی معماری موزه پارک طبیعت از بعد طراحی داخلی" توسط مینا معماری اندریان، گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران.؛ حسن ستاری ساربانقلی، گروه معماری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران؛ سحر طوفان، گروه معماری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله روانشناسی محیطی، موزه ، طبیعت، معماری داخلی، رنگ، نور هستند. این مقاله در تاریخ 17 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2083 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری داخلی را مجموعه دانش، فن و هنری تعریف می کنند که با عناصر وابسته از قبیل فرم، رنگ، بافت و ... سعی در بهینه سازی فضاها و دستیابی به کارایی و کارکرد مناسب در کنار زیبایی معانی و معناها دارد. معماری داخلی، طیف گوناگونی از عناصر ومؤلفه ها از قبیل فرم، نور، رنگ، بافت، کف، سقف، دیوار، عناصر کارکردی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله دیدگاه های روانشناسی محیطی درطراحی معماری موزه پارک طبیعت از بعد طراحی داخلی با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.