سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی پاسخ به تنش خشکی در گیاه جو (Hordeum vulgare L) با استفاده از پروتئومیکس

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,045

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NBCI08_0163

Index date: 20 September 2015

بررسی پاسخ به تنش خشکی در گیاه جو (Hordeum vulgare L) با استفاده از پروتئومیکس abstract

تنش خشکی یکی از مهمترین عوامل محدودکننده رشد و نمو در گیاه جو می باشد. در این تحقیق به منظور شناسایی پروتئین های پاسخ دهنده به خشکی، تجزیه پروتئوم بر پایه ژل الکتروفورز دوبعدی انجام گرفت . گلدان های آزمایشی به صورت طرح فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو تیمار آبیاری(شرایط کنترل و تنش) و پنج ژنوتیپ جو (S42IL-121,S42IL-135, Barke, Marthe, Scarlett) مرتب شدند. گیاهان تا مرحله چهار برگی به طور طبیعی آبیاری شدند و پس از آن به مدت ده روز در معرض تنش شدید خشکی قرار گرفتند. جهت مطالعه تغییرات بیان پروتئین، تجزیه پروتئوم بر اساس تکنولوژی DIGE به همراه یک استاندارد داخلی بکار گرفته شد. نتایج حاصل از تجزیه ژل های CyDyes نشان داد که از میان 768 لکه پروتئینی دارای تکرارپذیری، 218 لکه تغییرات معنی داری را به عنوان اثرات ژنوتیپ یا اثرات متقابل سطوح آبیاری و ژنوتیپ نشان دادند و در نهایت تجزیه طیف سنج جرمی با استفاده از MALDI-TOF-TOF نشان داد که اکثر پروتئین هایی با بیان افزایشی تحت تنش خشکی نسبت به ژنوتیپ اسکارلت، متعلق به ژنوتیپ S42IL-135 هستند. همچنین باتوجه به پاسخ متفاوت ژنوتیپ Barke به تنش خشکی، الگوی پروتئوم آن نیز مورد مطالعه قرار گرفت. کاهش بیان تعداد نسبتاً زیادی از پروتئین های موثر در بهبود متابولیزم گیاه در پاسخ به تنش خشکی گویای حساسیت بیشتر ژنوتیپ Barke نسبت به تنش خشکی در مقایسه با دیگر ژنوتیپ ها می باشد.

بررسی پاسخ به تنش خشکی در گیاه جو (Hordeum vulgare L) با استفاده از پروتئومیکس Keywords:

بررسی پاسخ به تنش خشکی در گیاه جو (Hordeum vulgare L) با استفاده از پروتئومیکس authors

هنگامه طاهری

استادیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین،

محمدرضا بی همتا

استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

عبدالهادی حسین زاده

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

محمدرضا نقوی

محقق گروه اصلاح نباتات دانشگاه مارتین لوتر - آلمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Abebe, T., Melmaiee, K., Berg, V., 2010. Drought response in ...
Amme, S., Matros, A., Schlesier, B., Mock, H.P., 2006. Proteome ...
Barr, H.D, , Weatherley, P.E., 1962. A re-examination of the ...
Bates, L.S., Waldren, R.P., Teare, I.D., 1973. Rapid determination of ...
Guo, P., Baum, M., 2009. Differentially expressed genes between drought-to ...
Hajheidari , M, Abdollahian, M., 2005. Proteome analysis of sugar ...
_ Samarah, N, H., Alqudah, A.M., Amayreh, J.A., McAndrews, G.M., ...
Schm alenbach, I., Kocrber, N., Pillen, P., 2008. Selecting a ...
Tuberosa, R., Salvi, S., 2004. QTLs and genes for tolerance ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی پاسخ به تنش خشکی در گیاه جو (Hordeum vulgare L) با استفاده از پروتئومیکس" توسط هنگامه طاهری، استادیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، ؛ محمدرضا بی همتا، استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران؛ عبدالهادی حسین زاده، دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران؛ محمدرضا نقوی، محقق گروه اصلاح نباتات دانشگاه مارتین لوتر - آلمان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جو، تنش خشکی، الکتروفورز دو بعدی، DIGE ، طیف سنج جرمی هستند. این مقاله در تاریخ 29 شهریور 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1045 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تنش خشکی یکی از مهمترین عوامل محدودکننده رشد و نمو در گیاه جو می باشد. در این تحقیق به منظور شناسایی پروتئین های پاسخ دهنده به خشکی، تجزیه پروتئوم بر پایه ژل الکتروفورز دوبعدی انجام گرفت . گلدان های آزمایشی به صورت طرح فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو تیمار آبیاری(شرایط کنترل و تنش) و پنج ژنوتیپ جو ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تنش خشکی و جو طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی پاسخ به تنش خشکی در گیاه جو (Hordeum vulgare L) با استفاده از پروتئومیکس با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.