تحلیلی بر برنامه درسی عقیم در نظام آموزش و پرورش ایران
Publish place: Second National Conference on Sustainable Development in Educational Sciences and Psychology, Social and Cultural Studies
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 909
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EPSCONF02_0320
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
Abstract:
طراحی برنامه درسی یکی از بخش های اصلی فرآیند تدریس و یادگیری در آموزش و پرورش به شمار می رود. برنامه درسی شامل برنامه درسی آشکار، پنهان، عقیم و فوق برنامه می باشد. در واقع، برنامه درسی عقیم به بخش های حذف شده و نادیده گرفته شده از یک برنامه درسی اشاره دارد. در این پژوهش تلاش شد تا تحلیلی بر برنامه درسی عقیم انجام گیرد و عواملی که موجب عقیم شدن برنامه درسی در طول یک دروه ی تحصیلی می شوند شناسایی شوند. برنامه درسی عقیم در سه سطح رخ می دهد: بخشی از محتوای کتاب های درسی توسط سیاستگذاران، نویسندگان کتاب های درسی یا سیاستمداران، به دلیل عدم تناسب آن با نیازهای دانش آموزان و جامعه حذف و یا اضافه می شوند. بخش هایی از محتوای برنامه درسی در آموزشگاه توسط مسئولان و معلمان مدرسه مورد کم توجهی یا حتی بی توجهی قرار می گیرند. در نهایت، بخش هایی از محتوای برنامه درسی به واسطه ی دانش آموزان که با زندگی واقعی آنها مرتبط نباشد، مورد توجه قرار نمی گیرند، و جالب این که در این سطح هیچ گونه یادگیری هم رخ نمی دهد. هدف اصلی این پژوهش این است که به ارائه ی دیدگاه های نظری در مورد سه سطح برنامه درسی عقیم مبتنی بر نظام حاکم بر جامعه، آموزشگاه و دانش آموز بپردازد. در نهایت راهکارهایی را پیشنهاد می کنیم تا مانع عقیم شدن محتوا در برنامه ریزی و یا اجرای برنامه درسی شویم.
Keywords:
Authors
محمود صفری
دانشجوی دوره دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
نادر قلی قورچیان
مدیرگروه دکترای مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :