سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

روند تحرک اجتماعی در ایران در طی پنج دهه اخیر

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,419

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

EPSCONF02_0458

Index date: 21 November 2015

روند تحرک اجتماعی در ایران در طی پنج دهه اخیر abstract

موضوع تحرک اجتماعی در جامعه شناسی به عنوان یکی از مباحث بنیادین و پراهمیتی محسوب می شود که در تبیین نظام قشربندی، تغییرات اجتماعی، روند توسعه، تعیین میزان نابرابری، بی عدالتی و روندها والگوهای تبعیض آمیز در جوامع، نقش تعیین کننده ای ایفا می نماید. مطالعه ی تحرک اجتماعی به عنوان یکی از نتایج تحولات اقتصادی- اجتماعی و همچنین عاملی مؤثر در این تحولات می باشد. تحرک اجتماعی به دو نوع اصلی تحرک ساختاری و تحرک مبادله ای تقسیم می شود، در این پژوهش مبنای اصلی بر اساس تحرک اجتماعی ساختاری و با استفاده از بررسی سرشماری های سال های 1335 تا 1390 می باشد. تحرک اجتماعی ساختاری نوعی تحرک اجتماعی عمودی یا افقی است که در اثر تغییر ساختار اجتماعی (و نه تلاش خود فرد) و در سطح وسیع و گسترده ای در بین مردم اتفاق می افتد. به منظور مطالعه ی تحرک اجتماعی ساختاری در این پژوهش، به بررسی داده های مربوط به گروه های عمده ی شغلی در طی پنج دهه اخیر پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد، کارکنان مستقل و کارکنان فامیلی بدون مزد در طی پنج دهه ی گذشته روند کاهش در حد 10 درصد و برعکس مزد و حقوق بگیریان بخش عمومی در حد 10 درصد روند افزایشی داشته است، کارفرمایان نیز در حد 3 درصد روند افزایشی داشته اند.

روند تحرک اجتماعی در ایران در طی پنج دهه اخیر Keywords:

روند تحرک اجتماعی در ایران در طی پنج دهه اخیر authors

محمدسلمان قائمی زاده

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا همذان

شکیبا کولیوند

کارشناس ارشد پژوهش اجتماعی

زهرا کرد

دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
انصاری، ابراهیم؛ 1378، نظریه‌های قشربندی اجتماعی و ساختار تاریخی آن ...
ریمون، بودون و فرانسوا، بوریکو، 1385؛ فرهنگ انتقادی جامعه‌شناسی، عبدالحسین ...
عضدانلو، حمید، 1384، آشنایی با مفاهیم اساسی جامعه‌شناسی، تهران: نی، ...
نقاط روستایی 174562 2523156 1985078 363562 1090524 6136882 ...
درصد 082 48/36 34/2 3/02 13/6 100 ...
کاظمی‌پور، شهلا (1378)، الگویی در تعیین پایگاه اجتماعی - اقتصادی ...
کلانتری، صمد؛ قائمی‌زاده، محمدسلمان (1381)، تحرک اجتماعی و ساخت طبقاتی ...
کوئن، بروس، 1372، مبانی جامعه‌شناسی، غلامعباس توسلی و رضا فاضل، ...
گولد، جولیوس؛ کولب، ویلیم ل، 1376، فرهنگ علوم اجتماعی، مصطفی ...
ملک، حسن؛ 1375، جامعه‌شناسی قشرها و نابرابری‌های اجتماعی، تهران، انتشارات ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "روند تحرک اجتماعی در ایران در طی پنج دهه اخیر" توسط محمدسلمان قائمی زاده، عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا همذان؛ شکیبا کولیوند، کارشناس ارشد پژوهش اجتماعی؛ زهرا کرد، دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تحرک اجتماعی، تحرک اجتماعی ساختاری، سرشماری، ایران هستند. این مقاله در تاریخ 30 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3419 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که موضوع تحرک اجتماعی در جامعه شناسی به عنوان یکی از مباحث بنیادین و پراهمیتی محسوب می شود که در تبیین نظام قشربندی، تغییرات اجتماعی، روند توسعه، تعیین میزان نابرابری، بی عدالتی و روندها والگوهای تبعیض آمیز در جوامع، نقش تعیین کننده ای ایفا می نماید. مطالعه ی تحرک اجتماعی به عنوان یکی از نتایج تحولات اقتصادی- اجتماعی و همچنین عاملی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله روند تحرک اجتماعی در ایران در طی پنج دهه اخیر با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.