بررسی نقش تمایزیافتگی خود و طرحواره های ناسازگار اولیه با رضایتمندی زناشویی دانشجویان متأهل دانشگاه علوم تحقیقات فارس
Publish place: Second National Conference on Sustainable Development in Educational Sciences and Psychology, Social and Cultural Studies
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,086
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EPSCONF02_0876
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
Abstract:
پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تمایزیافتگی خود و طرحواره های ناسازگار اولیه با رضایتمندی زناشویی در دانشجویان متأهل به اجرا درآمد.این پژوهش یک مطالعه همبستگی است که جامعه آماری آن را کلیه دانشجویان متأهل دانشگاه علوم و تحقیقات فارس در سال 1393 تشکییلدادند که تعداد آنها 2427 نفر بود. حجم نمونه پژوهش 400 نفر شامل 200 نفر زن و 200 نفر مرد متاهل بود که از طریق روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات ازپرسشنامه تمایز یافتگی خود (DSI) (1998)، (،پرسشنامه طرحواره های ناسازگار یانگ (1988) و پرسشنامه رضایتمندی زناشویی اینریچ (1998) استفاده شد و داده ها با استفاده از رو ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که بین تمایزیافتگی خود با رضایتمندی زناشویی رابطه معناداری وجود ندارد (P>0/05) و فقط بعد جایگاه من از ابعاد تمایزیافتگی خود با رضایتمندی زناشویی دارای رابطهی معنادار می باشد (P=0/001) و قادر است 11/2 درصد واریانس رضایتمندی زناشویی را پیش بینی نماید. همچنین متغیر طرحواره های ناسازگار اولیه با رضایتمندی زناشویی رابطه ی منفکی معنادار دارد (P=0/001) و قادر است 21/5 درصد از واریانر رضایتمندی زناشویی را پیش بینی نماید. به طور کلی نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می دهد که درتنها یکی از ابعاد تمایزیافتگی خود و تمام ابعاد طرحواره های ناسازگار با رضایتمندی زناشویی رابطه معنی داری وجود دارد.
Keywords:
Authors
مریم مجد
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، فارس، ایران
علی کامکار
دکترای روانشناسی بالینی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
کمال راضی
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، فارس، ایران
زینب کاظمی
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، فارس، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :