سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی فقهی و حقوقی حتک حرمت در اسلام

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,386

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCTMH01_480

Index date: 21 November 2015

بررسی فقهی و حقوقی حتک حرمت در اسلام abstract

در نظر اسلام، انسان دارای مقام و ارزش والایی است تا آنجا که خداوند مقام خلیفه الهی و سروری موجودات زمین و آسمان را برای او فراهم ساخته است. از این رو بر انسان لازم است که با رعایت شئونات انسانی از این امانت الهی به خوبی نگهداری کند. گروهی از انسان ها به واسطه برخی از نابسامانیهای اخلاقی، حرمت میان خویش را رعایت نکرده و به تخریب شخصیت یکدیگر می پردازند. پیشرفت روزافزون علمی و فنی دنیای نوین نیز به ویژه در عرصه رسانه های همگانی موجب شده تا حرمت افراد روز به روز مورد تهدید بیشتری قرار گیرد. جرایمی چون هتک حرمت، گاهی جسم انسان و گاهی حرمت و حیثیت او را نشانه می گیرند. تاکنون این جرایم که علیه حیثیت معنوی اشخاص واقع می شوند، کمتر مورد توجه قرار گرفته اند، حال آنکه شناخت و مبارزه با آنها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. حیثیت معنوی اشخاص چه حقیقی و چه حقوقی بدون شک نیاز به حمایت همه جانبه از طرف حکومت دارد، لذا یکی از وظایف حکومت و مردم حفظ این آرامش و جلوگیری از ارتکاب جرم علیه این شان مهم زندگی انسان هاست. قانون گذار باید با وضع قوانین جامع و تطبیق این موارد با قانون، صدمات ناشی از این پدیده مخرب اجتماعی را کم کند. جنبه نوآوری این پژوهش طرح قاعده فقهی به نام «قاعده عدم جواز هتک حرمت انسان» است که در مسایل مستحدثه چون شبیه سازی و ... می تواند کاربرد موثری داشته باشد. هتک حرمت از حیث پیشینه، یک عنوان عام و فراگیر است که مصادیق زیادی در مباحث حدود و تعزیرات کتابهای فقهی و حقوقی دارد و فقهای بزرگوار در آثارشان به آن پرداخته اند. اما امروزه با توجه به مصادیق جدید هتک حرمت، کمتر کتاب یا رساله ای را می توان یافت که عنوان عام «هتک حرمت» را در حقوق با توجه به شرایط زمان و مکان و پیشرفت تکنولوژی و وسایل ارتباطی، مورد بررسی قرار باشند.

بررسی فقهی و حقوقی حتک حرمت در اسلام Keywords:

بررسی فقهی و حقوقی حتک حرمت در اسلام authors

سعیده سادات رضوی

کارشناس ارشد فقه ومبانی حقوق اسلامی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت ، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بسته نگار، محمد، حقوق بثر از منظر اندیشمندان، تهران: شرکت ...
محسنی، مر تضوی، دوره حقوق جزای عمومی، تهران:کتابخانه گنج دانش، ...
نوربها، رضا، زمینه حقوق جزای عمومی، تهرا ن:دادآفرین، 1381 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی فقهی و حقوقی حتک حرمت در اسلام" توسط سعیده سادات رضوی، کارشناس ارشد فقه ومبانی حقوق اسلامی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت ، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی هزاره سوم و علوم انسانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حرمت، کرامت، هتک، سب، قذف، افترا هستند. این مقاله در تاریخ 30 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1386 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در نظر اسلام، انسان دارای مقام و ارزش والایی است تا آنجا که خداوند مقام خلیفه الهی و سروری موجودات زمین و آسمان را برای او فراهم ساخته است. از این رو بر انسان لازم است که با رعایت شئونات انسانی از این امانت الهی به خوبی نگهداری کند. گروهی از انسان ها به واسطه برخی از نابسامانیهای اخلاقی، حرمت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی فقهی و حقوقی حتک حرمت در اسلام با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.